Bellingham dosiahol nový gólový rekord, predstihol legendy Realu Madrid

Jude Bellingham.
Jude Bellingham. (Autor: TASR/AP)
SITA, pf|28. nov 2023 o 10:48

Španielsky veľkoklub údajne monitorujú aj jeho brata Joba.

BRATISLAVA. Jude Bellingham je už gólovo úspešnejší ako futbalové legendy Realu Madrid.

Aspoň čo sa týka prvých 15 zápasov kariéry v tomto španielskom veľkoklube.

Anglický mladík spečatil víťazstvo Realu Madrid v nedeľňajšom súboji La Ligy na trávniku Cádizu 3:0.

A keďže to bol jeho štrnásty presný zásah v pätnástom súťažnom zápase sezóny, predstihol tým známe mená z histórie "bieleho baletu" Prudena Sáncheza, Alfreda Di Stéfana aj Cristiana Ronalda. Toto trio strelilo v prvých 15 zápasoch za Real Madrid "iba" po 13 gólov.

"Odohral veľmi dobrý zápas, ale to platí aj o jeho spoluhráčoch," povedal tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti na adresu Bellinghama podľa španielskych médií.

Dvadsaťročný Bellingham prišiel toto leto do Realu Madrid z nemeckej Borussie Dortmund za viac ako 100 miliónov eur.

V drese svojho predchádzajúceho zamestnávateľa v minulej sezóne v 42 súťažných zápasoch nastrieľal 14 gólov. Tento nástrel vyrovnal v Madride už koncom novembra.

Svoje góly má anglický reprezentant aktuálne rozdelené takto: 11 v La Lige a tri v Lige majstrov.

VIDEO: Zostrih akcii Juda Bellinghama

Bellingham hrá v Reale akési spojivo medzi stredom poľa a útokom a podľa mnohých expertov v sebe skrýva to najlepšie z mixu Cristiana Ronalda a Lionela Messiho.

Jeho 11 gólov v La Lige zároveň znamená aktuálne líderskú pozíciu v súťaži o kráľa strelcov, o dva góly menej má na konte Antoine Griezmann z Atlética Madrid.

V súvislosti s Bellinghamom je zaujímavé aj to, že si možno jedného dňa zahrá v Reale Madrid aj so svojím mladším bratom.

Podľa talkSPORT.com skauti Realu Madrid údajne monitorujú Joba Bellinghama v Sunderlande s úmyslom podpísať ho aj bez väčších skúseností s jeho osobou.

"Los Blancos" však nie sú jediní, ktorí sledujú mladšieho Bellinghama, Ďalším možným záujemcom o jeho služby je údajne Tottenham Hotspur.

Osemnásťročný Jobe Bellingham strelil v tejto sezóne v 17 zápasoch v drese Sunderlandu v druhej najvyššej anglickej súťaži tri góly.

Tabuľka La Ligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Bellingham dosiahol nový gólový rekord, predstihol legendy Realu Madrid