FOTO: Toto tričko je moja koža, vravel Mourinho. Na podpise zmluvy sa zúčastnil celý štadión

José Mourinho slávnostne podpísal novú zmluvu s Fenerbahce Istanbul pred plným štadiónom.
Fotogaléria (7)
José Mourinho slávnostne podpísal novú zmluvu s Fenerbahce Istanbul pred plným štadiónom. (Autor: REUTERS)
REUTERS|3. jún 2024 o 07:11

Šesťdesiatjedenročný tréner bol bez práce, odkedy ho vyhodili z AS Rím.

ISTANBUL. Jose Mourinho bol v nedeľu pred tisíckami nadšených fanúšikov predstavený ako nový manažér tureckého klubu Super Lig Fenerbahce.

Šesťdesiatjedenročný Mourinho bol bez práce, odkedy ho v januári vyhodili z klubu Serie A AS Rím.

Turecký klub usporiadal slávnostný podpis zmluvy s Mourinhom na štadióne Fenerbahce Ulker v Istanbule, kde tisíce priaznivcov oslavovali meno portugalského trénera a spievali piesne.

"Zvyčajne je tréner milovaný po víťazstvách, v tomto prípade cítim tú lásku pred víťazstvami. A to je pre mňa veľká zodpovednosť, ktorú cítim, a sľubujem vám, že od tejto chvíle patrím do tejto rodiny, toto tričko je moja koža," povedal Mourinho vo svojom príhovore k fanúšikom a mával dresom Fenerbahce.

"Od chvíle, keď som sa stretol s prezidentom Alim Kocom a pochopil jeho myšlienky a projekty, chcel som hrať za vás, chcem byť trénerom vás všetkých. Od chvíle, keď som podpísal zmluvu, vaše sny sú teraz aj mojimi snami," dodal Mourinho.

Fotogaléria zo slávnostného podpisu Josého Mourinha vo Fenerbahce

"V mene našich fanúšikov vítam trénera Mourinha. Je to jeden z najlepších trénerov svetovej futbalovej histórie. Som si istý, že tu bude víťazným trénerom, tak ako bol v minulosti v iných kluboch," povedal predseda klubu Ali Koc.

Mourinho nahradí tureckého šéfa Ismaila Kartala, s ktorým sa Fenerbahce rozlúčilo v piatok po jedinej prehre v lige v minulej sezóne.

Tím bol zapojený do tesného súboja o titul s Galatasarayom, ale šesť remíz sa ukázalo ako drahých, keďže ich istanbulský rival vyhral ligu o tri body.

Mourinho, ktorý získal trofeje s klubmi ako Porto, Chelsea, Inter Miláno, Real Madrid a Manchester United, bude mať za úlohu pomôcť Fenerbahce získať prvý ligový titul od sezóny 2013/2014.

Podrobnosti Mourinhovej zmluvy s Fenerbahce neboli zverejnené.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»FOTO: Toto tričko je moja koža, vravel Mourinho. Na podpise zmluvy sa zúčastnil celý štadión