Legendárny Nigérijčan Okocha kritizuje načasovanie Afrického pohára národov

Jay-Jay Okocha.
Jay-Jay Okocha. (Autor: Twitter Drayyy)
SITA|11. jan 2024 o 17:23

APN sa zvyčajne koná každý druhý rok.

BRATISLAVA. Bývalý kapitán nigérijskej futbalovej reprezentácie Jay-Jay Okocha pred začiatkom Afrického pohára národov (APN) v Pobreží Slonoviny vyhlásil, že sa mu nepáči načasovanie kontinentálneho šampionátu.

Ako referuje web dailypost.ng, podľa 50-ročnej legendy, ktorá vyhrala tento turnaj v nigérijskom drese v roku 1994, je konanie podujatia uprostred sezóny neférové.

APN sa zvyčajne koná každý druhý rok, pričom načasovanie turnaja pravidelne vyvoláva nezhody medzi klubmi a zúčastnenými krajinami.

APN spadá do kalendára Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) a kluby tak majú povinnosť uvoľniť hráčov 14 dní pred začiatkom podujatia.

„Africkým hráčom to veľmi sťažili tým, že hrali v januári alebo mali začiatok sezóny a zimnej prestávky veľmi skoro,“ povedal Okocha pre BBC Sport Africa.

„Ak môžu presunúť majstrovstvá sveta na december z dôvodu horúčavy, aby vyhoveli krajinám, ktoré sa zúčastnia, prečo by nemohli niečo urobiť s pohárom národov a spolupracovať tak, aby to nikoho neovplyvnilo?“

Blížiaci sa APN v Pobreží Slonoviny sa začne v sobotu 13. januára a potrvá do nedele 11. februára. Obhajcom titulu sú reprezentanti Senegalu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Legendárny Nigérijčan Okocha kritizuje načasovanie Afrického pohára národov