Hromada zostáva v Čechách, mieri do Slavie Praha

Jakub Hromada.
Jakub Hromada. (Autor: TASR)
Sportnet|8. jún 2017 o 09:29

V minulej sezóne hral slovenský stredopoliar za Viktoriu Plzeň na hosťovaní zo Sampdorie Janov.

PRAHA. Slovenský futbalový reprezentant do 21 rokov Jakub Hromada bude v budúcej sezóne obliekať dres českého majstra Slavie Praha.

Na sociálnej sieti to potvrdil predseda predstavenstva vršovického klubu Jaroslav Tvrdík. V minulej sezóne hral stredopoliar za Viktoriu Plzeň na hosťovaní zo Sampdorie Janov.

Hromada sa v juniorskom veku sťahoval z rodných Košíc do Michaloviec a neskôr do akadémie slávneho Juventusu Turín. Pôsobil aj v juniorke FC Janov a Pro Vercelli.

V roku 2015 podpísal kontrakt so Sampdoriou Janov, odkiaľ ale putoval na hosťovanie najskôr do Senice (205/2016) a potom do Viktorie Plzeň (2016/2017). So Slaviou bude bojovať o prienik do skupinovej fázy Ligy majstrov.

Slovensko reprezentoval na všetkých mládežníckych úrovniach a figuruje aj v nominácii Pavla Hapala na blížiace sa majstrovstvá Európy hráčov do 21 rokov v Poľsku. Informoval portál idnes.cz.

Šéf predstavenstva pražskej Slavie Jaroslav Tvrdík prostredníctvom twitteru prezradil, že Slavia získala košického rodáka: "V boji o postup do UEFA Champions League posilní Slaviu Praha Jakub Hromada, slovenský futbalový záložník a mládežnícky reprezentant."

Bývalý hráč FK Senica figuruje v nominácii českého trénera SR "21" Pavla Hapala na ME 2017 tejto vekovej kategórie v Poľsku (16. - 30. júna).

"Nemôžem povedať, že je to definitívne, ešte sú nejaké veci v riešení. Teraz sa sústredím najmä na reprezentáciu a šampionát do 21 rokov v Poľsku," povedal pre web Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Jakub Hromada.

Tréner SR "21" Pavel Hapal doplnil: "Ak sa jeho prechod do Slavie zrealizuje, budem veľmi rád. Aj v minulej sezóne hral v špičkovom českom klube. Verím, že v Slavii nadviaže na tie najlepšie výkony a posunie sa kvalitou ešte vyššie. Rátame s ním ako s jedným z kľúčových hráčov pre reprezentáciu do 21 rokov aj v ďalšej kvalifikácii."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Hromada zostáva v Čechách, mieri do Slavie Praha