Som tvrdší ako kedysi. Nie som človek, ktorý sklopí uši a sedí v kúte, tvrdil šéf Slovana

Som tvrdší ako kedysi. Nie som človek, ktorý sklopí uši a sedí v kúte, tvrdil šéf Slovana

Pavol Spál|10. júl 2023 o 20:45

Aký má Slovan rozpočet? Aké sú platy hráčov?

Šéf Slovana IVAN KMOTRÍK ml. v druhej časti rozsiahleho rozhovoru pre Sportnet hovorí aj o finančných pomeroch v Slovane.

Vysvetľuje, ako je to s platmi hráčov.

Slovan mal vlani rekordný zárobok z európskych pohárov. Ako je možné, že skončil hospodárenie s rekordnou stratou? Aký má slovenský majster rozpočet?

Je pravda, že je Slovan na predaj? Chce klub kúpiť jeden z najbohatších Slovákov? Koľko získa z predaja televíznych práv a koľko zarobí z predaja dresov?

Hovorí Kmotrík trénerovi do zostavy? Ako často zvykne nakričať na hráčov? Navštevuje šatňu rozhodcov? Prečo nehrá za Slovan viacej odchovancov a koľko financií investujú do mládeže?

Ako máte podelené kompetencie? Kto je dnes hlavným šéfom Slovana? 

Otec je majiteľom klubu, čo nie je tajomstvo. Ja zastávam pozíciu generálneho riaditeľa, čo je najvyššia výkonná funkcia v klube. Ten reálny výkon je na mne. Zodpovedám za riadenie a fungovanie klubu. 

Má tréner Vladimír Weiss oveľa vyššie kompetencie ako jeho predchodcovia? 

Má väčšie kompetencie i požiadavky ako predošlí tréneri. Všetko je však o komunikácii, ktorá je medzi nami momentálne výborná. Preto klub dobre šľape. Žiaden hráč ani tréner, ani nikto nemôže byť viacej ako klub, ktorý je úplne hore. Ostatné je pod ním. 

Preberáte spolu s trénerom zoznam posíl? 

Iste. Každý tréner chce vždy Ronalda, obrazne povedané. Ja som však ten, čo musí vyjednať podmienky. Musím nájsť spôsob ako priniesť hráča, ktorého chceme, ale musíme si ho aj dovoliť.

Tréner nerozhoduje o financiách, aj keď samozrejme má svoju predstavu o kádri. Mojou úlohou je vyskladať preňho materiál, čo prinesie úspech. 

Ste tvrdý šéf? 

To je otázka na ostatných. Určite som však tvrdší, ako kedysi. To sa však prirodzene s vekom posúva. 

Tréner Vladimír Weiss pôsobí ako veľký líder. Aj naňho viete byť tvrdý? 

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Som tvrdší ako kedysi. Nie som človek, ktorý sklopí uši a sedí v kúte, tvrdil šéf Slovana