Záujem? Je zarážajúce, že nie sme u nás prví. Takto si hviezdy nekúpime, tvrdí Kmotrík

Kapitán Slovana Vladimír Weiss mladší a generálny riaditeľ Slovana Ivan Kmotrík mladší.

Záujem? Je zarážajúce, že nie sme u nás prví. Takto si hviezdy nekúpime, tvrdí Kmotrík

Kapitán Slovana Vladimír Weiss mladší a generálny riaditeľ Slovana Ivan Kmotrík mladší. (Autor: TASR)
Kapitán Slovana Vladimír Weiss mladší a generálny riaditeľ Slovana Ivan Kmotrík mladší.
Kapitán Slovana Vladimír Weiss mladší a generálny riaditeľ Slovana Ivan Kmotrík mladší. (Autor: TASR)
Pavol Spál|10. júl 2023 o 19:45

Ivan Kmotrík ml. hovorí pred začiatkom novej sezóny.

Je to už desiaty pokus. Futbalový Slovan sa pokúša opäť prebojovať do skupiny najlukratívnejšej klubovej súťaže sveta. V prvom zápase 1. predkola Ligy majstrov už v stredu privíta luxemburský Swift Hesper.

Šéf Slovana IVAN KMOTRÍK junior v prvej časti rozsiahleho rozhovoru pre Sportnet netají svoje plány v európskych pohároch. Škrie ho slabý záujem a vyzýva fanúšikov. Tvrdí, že minimálne v jednej formácii je Slovan lepší ako vlani.

Vysvetľuje, prečo je v kádri ešte pranierovaný brankár Chovan a aké s ním majú plány. Aká je šanca, že sa vráti hviezdny Čakvetadze? Bude chytať nový brankár Borjan už v prvom zápase? Kto je najdrahší hráč v dejinách Slovana?

Je pravda, že jeden z lídrov opustil Slovan, lebo mu dávali málo peňazí? Aká je šanca, že tím posilnia odchovanci ako Róbert Mak a Lukáš Haraslín? Vie si predstaviť v Slovane trnavského trénera Gašparíka?

V akom stave je Slovan?

Verím, že sme dobre pripravení. Kostra mužstva je dlhodobo pokope. Podarilo sa nám ju doplniť o hráčov, ktorých sme chceli. Verím, že sa nám kvalitu podarilo ešte vyšperkovať. Urobíme všetko, čo je v našich silách.

Liga majstrov je však stále pre nás sen. Nemôže byť našim cieľom, lebo konkurencia je stále v diametrálne lepšej pozícii a míľovými krokmi pred nami. V športe je však všetko možné. Pri dávke šťastia, podpore fanúšikov.

Jeden fakt tu je. Každý rok sa do Ligy majstrov dostane mužstvo porovnateľné so Slovanom. Dúfajme, že aj náš deň je niekde napísaný. Cieľom je majstrovský titul a kvalifikácia do jednej z troch európskych súťaží. 

Generálny riaditeľ ŠK Slovan Bratislava Ivan Kmotrík ml.
Generálny riaditeľ ŠK Slovan Bratislava Ivan Kmotrík ml. (Autor: TASR)

Nie je titul s vašimi finančnými možnosťami povinnosťou? 

Nikdy to nie je jednoduché. Získali sme ho už päťkrát za sebou. Vieme, ako je to aj v iných krajinách. Aj tam sú kluby, ktoré majú vyšší rozpočet alebo sú v inej pozícii ako ostatní a tiež majú problémy. 

Tréner Vladimír Weiss vravel, že bude tlačiť na majiteľa i malého Ivana, čiže na vás. Tvrdí, že prišiel o štyroch či piatich hráčov základnej zostavy. Ako ste zladení, čo sa týka nových posíl? 

S trénerom máme veľmi dobrú komunikáciu, všetko funguje. Hovoríme spolu na dennej báze. Darí sa nám vyskladať tím, ktorý bude konkurencieschopný aj v Európe. 

Prišiel však o hráčov základnej zostavy. Je tréner Weiss spokojný, koho ste mu doniesli? 

Verím, že áno. Každý tréner chce, čo najviac. Mojou úlohou je urobiť to najlepšie, čo je v našich možnostiach. To sa nám darí. Som presvedčený, že mužstvo bude veľmi kvalitné. 

Mrzí vás nejaký odchod? 

Skutočne ma mrzí Jurij Medveděv. Mal veľmi dobrú formu. Verím však, že príchodom Cesara Blackmana sme získali adekvátnu náhradu. 

Obranca Vernon de Marco tvrdí, že odišiel zo Slovana preto, lebo by sa cítil nedocenený. Dodal, že s platom, aký ste mu ponúkli, by patril medzi najhoršie ohodnotených. Je to pravda? 

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Záujem? Je zarážajúce, že nie sme u nás prví. Takto si hviezdy nekúpime, tvrdí Kmotrík