VIDEO: Messi ukončil základnú časť hetrikom. Inter Miami vytvoril bodový rekord MLS

Lionel Messi a David Beckham po poslednom zápase základnej časti MLS Inter Miami - New England Revolution.
Lionel Messi a David Beckham po poslednom zápase základnej časti MLS Inter Miami - New England Revolution. (Autor: TASR/AP)
REUTERS|20. okt 2024 o 08:07

Dva presné zásahy pridal aj Suárez.

MLS - základná časť - záverečné 34. kolo

Inter Miami - New England Revolution 6:2 (2:2)

Góly: 40. a 43. Suárez, 58. Cremaschi, 78., 81. a 89. Messi - 2. Langoni, 34. Borrero

FORT LAUDERDALE. Lionel Messi si s Interom Miami zahrá na budúcoročných MS klubov FIFA, ktoré budú v novom rozšírenom formáte s 32 účastníkmi.

Miami získalo trofej MLS Supporters' Shield pre klub s najvyšším počtom bodov po základnej časti MLS.

Stalo sa tak predposledným potvrdeným účastníkom MS klubov, ktoré sa odohrajú od 15. júna do 13. júla v USA.

"Gratulujeme k vášmu skvelému úspechu v súťaži. Ukázali ste, že v Spojených štátoch ste najlepším klubom na ihrisku," uviedol prezident FIFA Gianni Infantino v tlačovej správe.

"Preto s hrdosťou oznamujem, že ako jeden z najlepších klubov na svete ste sa zaslúžene stali účastníkmi nových majstrovstiev sveta klubov FIFA 2025 ako hostiteľský klub reprezentujúci Spojené štáty," dodáva sa v správe.

VIDEO: Zostrih zápasu Inter Miami - New England Revolution

USA mali mať na turnaji hostiteľský klub, ale namiesto toho, aby FIFA udelila túto miestenku víťazovi finále Pohára MLS, určila víťaza základnej časti ako ocenenie konzistentných výkonov počas sezóny s 34 zápasmi.

Čistý hetrik za 11 minút

Inter Miami ukončil základnú časť veľkolepo. Pred domácimi priaznivcami zdolal New England Revolution vysoko 6:2.

Zároveň tak prekonal bodový rekord základnej časti MLS, keď dosiahol 74 bodov. Predchádzajúci rekord držal od roku 2021 práve New England so 73 bodmi.

Messi sa v poslednom dueli základnej časti blysol čistým hetrikom, keď sa prvý raz presadil za stavu 3:2 a definitívne rozhodol.

Zaznamenal aj asistenciu pri góle Benjamina Cremaschiho. Dvoma presnými zásahmi sa prezentoval aj Luis Suárez.

Messi hneď po príchode do USA zapôsobil, keď v polovici minulej sezóny doviedol Miami k triumfu v Ligovom pohári.

Svoje kúzlo však dostatočne nedokázal preniesť do ligy, keď Inter nedokázal prekonať horšie výsledky zo začiatku sezóny a nedostal sa do play-off.

V Messiho prvej kompletnej sezóne v MLS mal však s klubom istotu trofeje pre víťaza základnej časti už dva zápasy pred koncom a čakalo sa len na to, či prekonajú rekordný počet bodov.

Napokon sa im to podarilo a do play-off tak idú ako nasadené jednotky.

Medzi strelcami bol lepší iba jeden

Argentínska hviezda vynechala takmer polovicu sezóny 2024 pre zranenia a povinnosti v národnom tíme.

Messi však svoj hrací čas využil naplno, keď v 19 zápasoch strelil 20 gólov, vrátane sobotňajšieho hetriku, ktorý dosiahol za 11 minút na konci druhého polčasu.

V poradí strelcov ukončil základnú časť napriek výraznej absencii na druhom mieste, keď pred ním skončil iba Christian Benteke z DC United s 23 gólmi.

Messi k 20 zásahom pridal aj 17 asistencií, čo je tretie najvyššie číslo v MLS. Inter Miami gólovo ťahal aj Suárez, ktorý skóroval 20-krát a pridal aj 9 gólových prihrávok.

Už najbližší piatok odštartuje tím z Floridy svoju cestu v play-off. Prvým súperom víťaza základnej časti bude v osemfinále CF Montreal alebo Atlanta United.

"Budeme pripravení," hlási spolumajiteľ klubu David Beckham.

Poslednú miestenku na MS klubov FIFA získa víťaz finále CONMEBOL Libertadores, ktoré sa hrá 30. novembra v Buenos Aires.

MLS bude mať na podujatí ešte jedného zástupcu. Miestenku si vybojovali aj Seattle Sounders, ktorí vo finále Ligy majstrov CONCACAF 2022 zdolali mexický tím Pumas.

Tabuľka MLS po základnej časti

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»MLS»VIDEO: Messi ukončil základnú časť hetrikom. Inter Miami vytvoril bodový rekord MLS