Gündogan spečatil návrat do Manchestru City. Najlepší klub na svete, hovorí

Ilkay Gündogan v drese Man City
Ilkay Gündogan v drese Man City (Autor: TASR/AP)
TASR|23. aug 2024 o 13:42

Vracia sa po roku v Barcelone.

MANCHESTER. Nemecký futbalista Ilkay Gündogan sa po ročnom pôsobení v FC Barcelona vrátil späť do Manchestru City.

Bývalý nemecký reprezentant získal počas svojho predošlého sedemročného pôsobenia v Anglicku spolu päť titulov v Premier League vrátane trofeje v Lige majstrov.

Gündogan odišiel do Katalánska v júli 2023 ako voľný hráč a s rovnakým statusom sa vracia do Manchestru.

"Som neuveriteľne šťastný, že vidím spoluhráčov, trénerov a ľudí, s ktorými som počas siedmich rokov prežil úžasné a veľmi úspešné obdobie," citovala 33-ročného Nemca agentúra AFP.

Do Barcelony prišiel vlani, za "blaugranas" odohral 36 ligových zápasov, v ktorých strelil päť gólov.

"Keď odídete a strávite rok mimo, začnete si toto miesto ešte viac vážiť. Uvedomíte si, čo všetko ste tu mali, aký je tento klub veľký a najlepší na svete," poznamenal Gündogan, ktorý doviedol City ako kapitán k zisku treble v sezóne 2022/23.

Barcelonu opustil aj pre komplikovanú ekonomickú situáciu klubu. Gündoganov odchod by mal pomôcť zaregistrovať novú zmluvu s ofenzívnym stredopoliarom Danim Olomom z Lipska.

Vedenie FCB nemohlo skompletizovať príchod čerstvého majstra Európy pre prísne finančné pravidlá v Španielsku, ktoré nútia kluby vyrovnávať výdavky na mzdy a prestupy dostupnými aktívami.

Súčasný kouč Citizens Pep Guardiola priviedol Gündogana do tímu ako prvého po svojom príchode v roku 2016. Gündogan vystuží káder svojho staronového zamestnávateľa v sezóne, v ktorej sa City usiluje o rekordný piaty ligový titul za sebou.

"Ilkay je jeden z najlepších profesionálov, s akými som kedy pracoval. Jeho oddanosť futbalu a prístup ku každému tréningu je výnimočný. To, že sme ho mohli priviesť späť je fantastická správa pre všetkých," povedal športový riaditeľ klubu Txiki Begiristain.

Gündogan bol kapitán nemeckej reprezentácie na nedávnych domácich ME, koniec kariéry v národnom tíme oznámil v pondelok. Za reprezentáciu odohral 82 zápasov a strelil 19 gólov.

su ms tt

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Gündogan spečatil návrat do Manchestru City. Najlepší klub na svete, hovorí