Súper Slovana z Konferenčnej ligy čelí škandálu, údajne šikanoval svojich hráčov

Fotka zo zápasu Olimpija Ľubľana - ŠK Slovan Bratislava.
Fotka zo zápasu Olimpija Ľubľana - ŠK Slovan Bratislava. (Autor: TASR)
SITA|16. feb 2024 o 16:42

Klub mal futbalistov prinútil súhlasiť s predĺžením alebo ukončením zmluvy.

ĽUBĽANA. Únia futbalistov v Slovinsku podala trestné oznámenie voči úradujúcemu šampiónovi krajiny tímu NK Olimpija Ľubľana za šikanu hráčov kvôli ich zmluvám.

Podporu svojej slovinskej pobočke vyjadrila aj celosvetová hráčska asociácia FIFPro, ktorá odsúdila "akékoľvek nezákonné správanie futbalových klubov, ktorého cieľom je nútiť hráčov ukončiť alebo zmeniť zmluvné podmienky."

"Pracovné právo v Slovinsku obsahuje zákony zamerané proti diskriminácii, ukončovaniu zmlúv z nepodložených dôvodov a šikanovaniu na pracovisku," uviedla FIFPro vo vyhlásení.

Podľa dostupných údajov sa terčom šikany v tíme, ktorý bol súperom Slovana Bratislava v skupinovej časti Európskej konferenčnej ligy 2023/2024, mali stať Pascal Estrada, Marko Mijailovič,Rui Pedro a Mustafa Nukič.

"Zakázali im trénovať s prvým tímom, aby ich prinútili súhlasiť s predĺžením (Estrada, Rui Pedro) alebo ukončením zmluvy (Mijailovič, Nukič)," dodala asociácia.

Spomenutí futbalisti s klubom necestovali v januári na 11-dňové sústredenie do Turecka, aktuálne je v Olimpiji už iba Nukič.

S Mijailovičom tím z hlavného mesta ukončil spoluprácu a zostávajúce duo prestúpilo do družstiev v Rakúsku resp. Turecku.

"Po neúspešných upozorneniach vedeniu klubu mala hráčska únia pocit, že musí pristúpiť k prísnejším dostupným opatreniam," dodala FIFPro. Vedenie Olympije Ľubľana zatiaľ na celú kauzu nereagovalo.

Klub je v tohtosezónnej tabuľke najvyššej slovinskej futbalovej súťaže druhý o 12 bodov za Celje. Olimpiju od roku 2021 vlastní nemecký podnikateľ Adam Delius.

V predstavenstve klubu bol v minulosti aj súčasný prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Aleksander Čeferin.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Súper Slovana z Konferenčnej ligy čelí škandálu, údajne šikanoval svojich hráčov