Splnil sa mu sen o reprezentácii. Slovenský brankár: Emócie sa mi ťažko opisujú

Brankár Henrich Ravas chytal aj v drese FK Senica.
Brankár Henrich Ravas chytal aj v drese FK Senica. (Autor: TASR - Dano Veselský)
SITA|14. nov 2022 o 15:55

Henrich Ravas je oporou Widzewu Lodž.

BRATISLAVA. Medzi nových hráčov v kádri trénera slovenskej futbalovej reprezentácie Francesca Calzonu na súčasnom zraze v Senci pred zápasmi proti Čiernej Hore a Čile patrí aj brankár Henrich Ravas, ktorému sa v sezóne 2022/2023 zatiaľ darí v poľskom prvoligovom klube Widzew Lodž.

Odchytal všetkých 17 zápasov, deväťkrát v nich neinkasoval a jeho tímu patrí 3. miesto v priebežnej tabuľke za vedúcim Rakówom Čenstochová a druhou Legiou Varšava.

"V minulej sezóne sme si vybojovali postup do najvyššej súťaže. V tomto ročníku som dostal šancu a myslím si, že som ju využil. V úvode ročníka sme hrali proti dobrým súperom, nie úplne sa nám darilo, potom sme naskočili na dobrú vlnu.

Aktuálne sme tretí, sme veľmi spokojní, ale nemôžeme zaspať na vavrínoch. Myslím si, že túto polovicu sezóny sme zvládli, čaká na nás prestávka. Spoluhráči išli na dovolenky a uvidíme, čo nám prinesie druhá časť sezóny. Čaká na nás dosť roboty," uviedol 25-ročný rodák zo Senice pre oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Ravas doposiaľ reprezentoval Slovensko trikrát v kategórii do 19 rokov, v roku 2015 vychytal víťazstvá v prípravných zápasoch proti Arménsku, Slovinsku a Maďarsku.

Premiérová pozvánka do seniorského národného tímu ho veľmi potešila.

"Ťažko sa mi opisuje, aké prežívam emócie. Som hrdý, že môžem reprezentovať Slovensko. Som šťastný, vždy som o tom sníval. Prežívam naraz veľa emócií. Som rád, že som tu a že som bol nominovaný.

Teším sa na trénovanie Maťom Dúbravkom a Marekom Rodákom. Chcem vydať zo seba to najlepšie, čo vo mne je. Chcem sa ukázať v čo najlepšom svetle a uvidíme, čo sa stane."

Henrich Ravas odišiel do Poľska po angažmáne v FK Senica, kde hráčom často meškali mzdy.

"Mne pôsobenie v Senici splnilo to, s čím som do toho išiel. Chcel som hrať, čo sa mi podarilo a vybojoval som si prestup do lepšieho tímu a po postupe do Ekstraklasy aj do kvalitnejšej súťaže.

Ja som mal, našťastie, niečo našetrené z Anglicka a mohol som sa sústrediť na futbal, ale bolo to ťažké.

Nás hráčov situácia v klube spojila. Po dlhej dobe som bol doma a hrával som, čo bolo pre mňa dôležité," dodal mladý brankár, ktorý pôsobil aj vo viacerých kluboch z nižších súťaží v Anglicku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Splnil sa mu sen o reprezentácii. Slovenský brankár: Emócie sa mi ťažko opisujú