Budúcnosť Gyömbéra je spečatená, Slovák oficiálne prestúpil do Saudskej Arábie

Norbert Gyömbér pri podpise zmluvy s Al-Kholood.
Norbert Gyömbér pri podpise zmluvy s Al-Kholood. (Autor: AlkholoodClub/X)
SITA|23. aug 2024 o 12:10

Rodák z Revúcej sa stane tretím slovenským hráčom, ktorý si vyskúša Saudi Pro League.

BRATISLAVA. Slovenský futbalový reprezentant Norbert Gyömbér po rokoch strávených v Taliansku odchádza do saudskoarabského prvoligového klubu Al-Kholood.

O podpise zmluvy s rodákom z Revúcej informoval v piatok jeho nový zamestnávateľ na svojom oficiálnom instagramovom účte.

Tridsaťdvaročný defenzívny univerzál pôsobil na Apeninskom polostrove od roku 2013, s krátkou prestávkou v ruskom klube Terek Groznyj.

V dvoch najvyšších talianskych súťažiach odohral dovedna 339 duelov za Cataniu, AS Rím, Pescaru, Bari, Perugiu a v uplynulých štyroch sezónach si obliekal dres Salernitany, s ktorou v uplynulej edícii Serie A zostúpil do druhej ligy. Vo viacerých zápasoch plnil Slovák rolu tímového kapitána.

Gyömbér sa tak stane tretím futbalistom spod Tatier, ktorý bude súčasťou najvyššej futbalovej súťaže v Saudskej Arábii. Pred ním v krajine zo Stredného východu pôsobil obranca Boris Godál a stredopoliar Filip Kiss.

Už svoju štvrtú trénerskú zastávku v Saudi Pro League v súčasnosti absolvuje tréner Martin Ševela, ktorý sa v lete zmluve dohodol s tímom Al-Adalah.

Nový ročník saudskoarabskej najvyššej súťaže sa začína už v piatok 23. augusta. Gyömbérov čerstvý zamestnávateľ vstúpi do sezóny sobotňajším duelom proti ašpirantovi na titul Al-Ittihad, v ktorom pôsobia viaceré hviezdne mená ako N´golo Kanté, Karim Benzema, Nacho, Fabinho či Moussa Diaby.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Saudi Pro League»Budúcnosť Gyömbéra je spečatená, Slovák oficiálne prestúpil do Saudskej Arábie