Ísť na domáce MS je pre neho snom. Mexický brankár pokračuje aj na klubovej úrovni

Guillermo Ochoa.
Guillermo Ochoa. (Autor: SITA/AP)
SITA|16. sep 2024 o 15:50

Guillermo Ochoa má už 39 rokov.

BRATISLAVA. Legendárny mexický futbalový brankár Guillermo Ochoa sa ešte nechystá do športového dôchodku.

Po minulosezónnom angažmáne v talianskej Salernitane sa dohodol na spolupráci s portugalským klubom AVS Futebol SAD sídliacim v meste Vila das Aves.

Ako referuje holandský web vi.nl, už 39-ročný Ochoa počas oficiálnej prezentácie povedal, že jeho cieľom sú majstrovstvá sveta v roku 2026, ktoré Mexiko spoluorganizuje s USA a Kanadou. Krátko po ich skončení Ochoa oslávi 41. narodeniny.

AVS Futebol SAD je siedmym klubovým pôsobiskom Ochou. Predtým hrával okrem Salernitany aj za Club América, Ajaccio, Málagu, Granadu a Standard Liége.

Najvýraznejšie sa však zviditeľnil v reprezentačnom drese, keď na svetovom šampionáte v roku 2014 v Brazílii patril k najväčším hviezdam podujatia.

"Dôvod, prečo pokračujem? Chcem zostať aktívny na najvyššej úrovni, aby som zostal v hľadáčiku trénera národného tímu,“ vysvetlil Ochoa a doplnil: "Ísť na majstrovstvá sveta zostáva pre mňa snom.“

Ak by sa Ochoa prebojoval do záverečnej nominácie na MS 2026, stal by sa rekordérom histórie svetových šampionátov, pretože by sa zúčastnil už na svojom šiestom "mundiale".

V rokoch 2006 a 2010 si však nepripísal na konto žiadnu minutáž. Na svoje šieste MS pomýšľajú aj Cristiano Ronaldo s Lionelom Messim, ktorí sa v minulosti tiež predstavili na piatich svetových šampionátoch.

Na piatich MS bol tiež Nemec Lothar Matthäus a Ochoovi krajania - Antonio Carbajal, Andrés Guardado či Rafael Márquez.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Ísť na domáce MS je pre neho snom. Mexický brankár pokračuje aj na klubovej úrovni