Škriniar má nového spoluhráča, v osemfinále MS zatienil aj Ronalda

Goncalo Ramos.
Goncalo Ramos. (Autor: TASR/AP)
SITA|8. aug 2023 o 10:05

Goncalo Ramos získal nedávno titul s Benficou.

BRATISLAVA. Mladý portugalský futbalista Goncalo Ramos je najnovším prírastkom v kádri A-mužstva úradujúceho francúzskeho šampióna PSG.

Dvadsaťdvaročný útočník absolvuje v Parku princov sezónne hosťovanie z portugalskej Benficy Lisabon s možnosťou trvalého prestupu v lete 2024.

Ramos nastrieľal v minulej sezóne 27 gólov v 47 zápasoch a významne pomohol Benfice k zisku majstrovského titulu. Celkovo odohral za klub z hlavného mesta Portugalska 106 stretnutí a zaznamenal v nich 41 presných zásahov.

"Goncalo je fantastický hráč na medzinárodnej scéne. Je mladý, dravý a vždy bojuje za tím," vyhlásil prezident PSG Násir Al-Chelajfí.

Ramos skóroval štyrikrát v doterajších siedmich dueloch v drese seniorskej reprezentácie Portugalska. Na vlaňajších majstrovstvách sveta zažiaril hetrikom v osemfinálovom zápase proti Švajčiarsku.

Paríž Saint-Germain aj so slovenským obrancom Milanom Škriniarom odštartuje sezónu 2023/2024 už najbližšiu sobotu domácim stretnutím proti Lorientu.

Zatiaľ nie je jasné, či v ňom nastúpia ofenzívne hviezdy Kylian Mbappé a Neymar. V prípade ich dlhšej absencie či odchodu z Paríža sa bude PSG spoliehať v útoku práve na Goncala Ramosa.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Škriniar má nového spoluhráča, v osemfinále MS zatienil aj Ronalda