Inter Miláno má nového prezidenta. Čínsku spoločnosť nahradili americkí majitelia

Futbalisti Interu Miláno.
Futbalisti Interu Miláno. (Autor: TASR/AP)
SITA|4. jún 2024 o 15:32

Noví majitelia vymenili väčšiu časť vedenia klubu.

MILÁNO. Novým prezidentom talianskeho futbalového klubu Inter Miláno sa stal Giuseppe Marotta, do uvedenej pozície ho uviedli americkí majitelia zo fondu Oaktree.

Na uvedenom poste po šiestich rokoch nahradil čínskeho podnikateľa Stevena Čanga.

Uvedenú zmenu na poste prezidenta vyvolala vlastnícka zmena, Inter nedávno prešiel z rúk čínskej spoločnosti Suning k spomenutému americkému fondu. Číňania totiž nesplatili dlh vo výške takmer 400 miliónov eur.

Giuseppe Marotta je rešpektovaný funkcionár v talianskom futbale, v minulosti osem rokov pracoval pre konkurenčný Juventus Turín a predtým aj pre Sampdoriu Janov, Atalantu Bergamo či klub z Benátok.

"Chcel by som sa poďakovať fondu Oaktree za dôveru, ktorú mi dali tým, že som dostal príležitosť pracovať po boku jeho zástupcov.

Je to akási odmena za fantastickú prácu množstva ľudí počas ostatných troch rokov. Som hrdý na to, že som súčasťou Interu," uviedol prostredníctvom tlačovej správy.

Aktivita Marottu stála za tým, že Juventus v minulosti získal sedem majstrovských titulov bez prerušenia aj množstvo ďalších trofejí.

Od jeho "prestupu" ku konkurencii Inter získal päť trofejí vrátane dvoch prvenstiev v Serie A. Američania aktuálne vlastnia až 99,6 percenta akcií milánskeho klubu.

"Náš cieľ je zaistiť dlhodobú prosperitu klubu tým, že sa postaráme o jeho stabilit, finančnú aj prevádzkovú," uviedol nový člen predstavenstva klubu Alejandro Cano, výkonný riaditeľ fondu Oaktree.

Noví majitelia vymenili väčšiu časť vedenia klubu okrem Marottu a Alessandra Antonella, Amedea Carassaia aj Carla Marchettiho.

Okrem Cana sú novými tvárami aj Katherine Ralphová, Renato Meduri, Carlo Ligori, Delphine Nannanová a Fausto Zanetton.

V talianskej najvyššej futbalovej súťaži je už osem klubov s americkým vlastníkom.

Skôr sa do amerických rúk dostali AC Miláno, Atalanta Bergamo, AC Fiorentina, AS Rím, FC Janov, aj nováčikovia pre nasledujúcu sezónu AC Parma a tím z Benátok.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Inter Miláno má nového prezidenta. Čínsku spoločnosť nahradili americkí majitelia