Čakvetadze sa do Slovanu nevráti, z Gentu ho vykúpil anglický tím

Giorgi Čakvetadze v drese Slovana.
Giorgi Čakvetadze v drese Slovana. (Autor: TASR)
SITA|2. feb 2024 o 10:31

Prestupovú sumu za dvadsaťštyriročného futbalistu stanovili oba kluby na 2,9 milióna eur.

BRATISLAVA. Gruzínsky futbalista Giorgi Čakvetadze, ktorý si v minulosti obliekal dres slovenského prvoligového klubu ŠK Slovan Bratislava, prestúpil natrvalo do Watfordu.

Jeho predchádzajúci zamestnávateľ belgický klub KAA Gent zinkasoval za prestup od účastníka anglickej druhej ligy The Championship 2,9 milióna eur.

Čakvetadze podpísal zmluvu na Vickarage Road do roku 2027.

Ofenzívny stredopoliar bol vo Watforde od augusta na hosťovaní. Počas neho odohral za klub z Hertfordshiru 23 duelov s bilanciou 1 gól a 2 asistencie.

V doterajšom priebehu súťaže zaujal najmä svojou kreativitou. Žiadny z jeho spoluhráčov neutvoril v priemere na 90 minút viac šancí ako on.

„Som veľmi šťastný, že som podpísal túto zmluvu. Zvykol som si na všetko, na spoluhráčov, zamestnancov aj na našich úžasných fanúšikov.

Som rád, že som súčasťou Watfordu. Páči sa mi tu všetko, prístup k práci a vysoká profesionalita. Je to úžasné prostredie pre rozvoj a radosť z futbalu.

Zmena krajín môže byť nepríjemná, no zvykol som si tu rýchlo na všetko a cítim sa veľmi dobre,“ prezradil gruzínsky reprezentant pre klubový web Watfordu.

„Sršne“ strácajú po 29 kolách súťaže na 6. priečku znamenajúcu účasť v play-off iba tri body. Na margo postupových ambícií Čakvetadze povedal: „Pred nami je veľa výziev, ktoré všetci spoločne prekonáme. Samozrejme, cieľom je postup do Premier League.

Chceme to my - hráči, tréneri aj fanúšikovia. Vždy idem na ihrisko vyhrať a som rád, že aj Watford má takúto mentalitu. Zakaždým sa snažíme dosiahnuť pozitívny výsledok, akýkoľvek iný nie je uspokojivý.“

Čakvetadze odohral v predchádzajúcej sezóne za ŠK Slovan Bratislava 47 duelov vo všetkých súťažiach.

Prezident „belasých“ Ivan Kmotrík ml. v polovici januára priznal záujem o opätovné získanie rodáka z Tbilisi do kádra úradujúceho slovenského majstra.

Tabuľka Championship

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Čakvetadze sa do Slovanu nevráti, z Gentu ho vykúpil anglický tím