Posila Slovana? Má bláznivé pohyby, je ťažko zvládnuteľný, musia ho riadiť špeciálne

Gerson Rodrigues.

Posila Slovana? Má bláznivé pohyby, je ťažko zvládnuteľný, musia ho riadiť špeciálne

Gerson Rodrigues. (Autor: TASR/AP)
Gerson Rodrigues.
Gerson Rodrigues. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|23. jan 2024 o 16:45

Neustále mení kluby, mal napadnúť troch ľudí. Kto je Gerson Rodrigues?

Na ihrisku ihneď zaujme, účesom, dredmi, pestrými finesami a parádičkami, má dar zabávať ľudí. Bol to útočník Gerson Rodrigues, ktorý v kvalifikačnom zápase o postup na majstrovstvá Európy 2024 najviac trápil Slovákov.

Pôsobil ako svetový hráč, ktorý s ľahkosťou obchádza kužele. V národnom tíme Luxemburska strelil dvadsať gólov, čo je národný rekord. Z toho pätnásť ich dal za posledné tri roky. 

Podľa viacerých médií sa práve Rodrigues spomína ako možná posila bratislavského Slovana. Je to muž dvoch tvári. Na súdoch čelí obvineniam, že napadol troch ľudí, vrátane svoje bývalej priateľky. 

Za posledných desať rokov zmenil pôsobisku dvanásťkrát . Od roku 2019 je hráčom Dynama Kyjev, ktorý ho však už päťkrát poslal na hosťovanie. V drese Troyes si vyskúšal francúzsku ligu. Momentálne je na hosťovaní v Sivasspore, kde v tejto sezóne skóroval iba dvakrát. 

„Jeho "bláznivé pohyby" mu umožňujú strieľať veľkolepé góly. Je to náladový hráč, niekedy označovaný za nezvládnuteľného, ktorého musí tréner riadiť špeciálnym spôsobom,“ tvrdí v rozhovore pre Sportnet luxemburský novinár Thomas Holzer z denníka L'essentiel. 

Bol by Rodrigues posilou pre Slovan?

Aj toto sa dozviete v článku

  • Kde je v jeho prípade problém? 
  • Prečo stále mení kluby?
  • Prečo ho vyradili z reprezentácie? 
  • Nakoľko je agresívny?
  • Aké má podrobné štatistiky za posledných desať rokov?
  • Z čoho všetkého je obvinený?

Je to hráč, ktorý je rozhodujúci takmer vždy, keď nastúpi za klub. V reprezentácii má dobrú formu a v niekoľkých zápasoch už neraz priniesol pridanú hodnotu. Z dlhodobého hľadiska to už platí menej.

Akú má Rodrigues povahu?

Je to náladový hráč, niekedy označovaný za nezvládnuteľného, ktorého musí tréner riadiť špeciálnym spôsobom. Na trávniku sa vždy správal dobre. Jeho problémy sa však viac prejavujú mimo futbalového prostredia. Je to tiež sympatická postava, dosť emotívna, prístupná novinárom. Rád sa prezentuje na sociálnych sieťach, s mierne "blýskavou" stránkou.

Odporúčali by ste Slovanu, aby získal Rodriguesa?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Posila Slovana? Má bláznivé pohyby, je ťažko zvládnuteľný, musia ho riadiť špeciálne