Šokujúca smrť futbalového obrancu. Bývalého hráča Premier League našli mŕtveho v bazéne

George Baldock.
George Baldock. (Autor: X / Fabrizio Romano)
Sportnet|9. okt 2024 o 23:20 (aktualizované 9. okt 2024 o 23:45)

Okolnosti jeho smrti sú zatiaľ nejasné.

BRATISLAVA. Gréckeho futbalového obrancu Georga Baldocka našli v stredu večer mŕtveho v bazéne jeho domu v Glyfade na juhu Atén.

Tridsaťjedenročný futbalista hral od leta v tíme Panathinaikos Atény. Okolnosti jeho smrti sú zatiaľ nejasné. Polícia vedie vyšetrovanie.

Informáciu priniesol futbalový portál 433 na sociálnej sieti Instagram.

Grécky obranca s anglickými koreňmi sa narodil v roku 1993 v Anglicku a grécku národnosť získal prostredníctvom svojej starej mamy.

Svoju kariéru odštartoval v anglickom klube Milton Keynes, kde debutoval 1. mája 2010 v zápase League One proti Brightonu.

Po viacerých hosťovaniach klub opustil v roku 2017 a zamieril do Sheffieldu United.

V ňom odohral viac ako 200 ligových zápasov za sedem rokov a získal miesto v gréckom národnom tíme. Takisto bol súčasťou tímu pri postupe Sheffieldu do anglickej Premier League, v ktorej odohral viac ako 80 zápasov.

Do Panathinaikosu prestúpil len pred pár mesiacmi v letnom prestupovom období. Bolo to pre neho vôbec prvé pôsobenie v Grécku, zmluvu mal platnú na 3 roky.

Tridsaťjedenročný Baldock mal na konte aj 12 zápasov za grécku reprezentáciu, no v aktuálnom asociačnom termíne pozvánku na zápasy Ligy národov nedostal.

V tíme Grécka debutoval v Lige národov 2. júna 2022 na pôde Severného Írska. Hostia triumfovali 1:0.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Šokujúca smrť futbalového obrancu. Bývalého hráča Premier League našli mŕtveho v bazéne