Slovenkám nevyšiel vstup do Ligy národov. Nezvládli už prvý polčas

Fínska futbalistka Katariina Kosolová prekonáva brankárku Máriu Korenčiovú.
Fínska futbalistka Katariina Kosolová prekonáva brankárku Máriu Korenčiovú. (Autor: TASR/ Lehtikuva via AP)
SITA|22. sep 2023 o 22:05 (aktualizované 23. sep 2023 o 10:40)

Slovenky už o štyri dni čaká ďalší duel proti Chorvátsku.

Liga národov - B-divízia, 2. skupina

Fínsko - Slovensko 4:0 (3:0)

Góly: 45. a 75. Kosolová, 5. Sällströmová, 23. Rantalová

Zostava Slovenska: Korenčiová - Horváthová, Košíková, Fischerová, Lemešová - Šušolová (46. Hmírová) - Morávková (69. Vredíková), Šurnovská, Škorvánková (78. Mikolajová), Maťavková - Žemberyová (46. Semanová)

TURKU. Slovenské futbalistky odštartovali účinkovanie v premiérovom ročníku ženskej Ligy národov nevydareným zápasom proti Fínkam v Turku. Zverenkyne trénera Petra Kopúňa neskórovali ani raz a prehrali vysoko 0:4.

Už v 5. minúte otvorila skóre Linda Sällströmová, v 23. minúte sa tešila Jutta Rantalová a neskôr sa dvakrát presadila Katariina Kosolová. Slovenky odohrajú druhý duel v utorok, keď v Senci privítajú Chorvátky (18.00 h).

Slovenský kormidelník bol nespokojný najmä s prvým polčas.

"Hrubo nám nevyšiel prvý polčas. Rýchly inkasovaný gól zamáva s tímom vždy, s každým by zamával. Potom sme sa už viezli dolu kopcom, nevedeli sme sa dostať do hry. Celý prvý polčas bol zlý.

Cez prestávku sme veci pozmenili, prestavali a druhý polčas nevyznel herne ani inkasovanými gólmi tak zle," zhodnotil Kopúň podľa oficiálneho webu Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Slovenská futbalistka Martina Šurnovská v súboji s hráčkou Fínska Riou Ölingovou.
Slovenská futbalistka Martina Šurnovská v súboji s hráčkou Fínska Riou Ölingovou. (Autor: TASR/ Lehtikuva via AP)

Mladý kouč vie, čo musia slovenské futbalistky zlepšiť pred druhým stretnutím.

"V utorok na nás čaká ďalší zápas. Musíme si dovtedy jasne analyzovať, prečo sme do prestávky nehrali tak ako po nej. Určite proti Chorvátsku musíme byť iniciatívnejší a dôslednejší, proste lepší," vyhlásil Kopúň.

Slovenky sa v 2. skupine B-divízie Ligy národov stretnú aj s výberom Rumunska, proti všetkým trom súperkám odohrajú jedno stretnutie doma a jedno vonku.

V závere októbra absolvujú súboje proti Rumunkám najprv vonku a potom na vlastnej pôde, v úvode decembra na nich zase čakajú súboje v Chorvátsku a doma proti Fínkam. Súťaž vyvrcholí finálovým turnajom vo februári 2024.

Tabuľka 2. skupiny v B-divízii

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Slovenkám nevyšiel vstup do Ligy národov. Nezvládli už prvý polčas