Tréner Holandska pred finále: Nebude to zápas dvoch hráčov

Tréner Holandska Ronald Koeman
Tréner Holandska Ronald Koeman (Autor: SITA/AP)
SITA|9. jún 2019 o 07:24

Nebude to zápas iba o Van Dijkovi a Ronaldovi, myslí si Koeman pred finále Ligy národov.

PORTO. V nedeľňajšom finále premiérového ročníka futbalovej Ligy národov si zmerajú sily hráči Portugalska a Holandska.

Krajine, ktorá hostí záverečný turnaj tejto súťaže, zabezpečil finálovú miestenku hviezdny Cristano Ronaldo, ktorý v semifinále proti Švajčiarsku strelil hetrik.

Ronaldo uznal silu Holandska

Päťnásobný držiteľ Zlatej lopty doviedol "Selecao" k veľkému úspechu aj v roku 2016, keď Portugalsko získalo svoj prvý titul majstra Európy.

Ronaldo pred finálovým duelom vyzdvihuje silu holandského tímu.

"Hrajú veľmi dobre. Sledoval som ich v posledných zápasoch a majú vynikajúci káder. Tvoria ho mladí aj skúsenejší hráči, vďaka čomu sú ešte silnejší," povedal hráč Juventusu Turín pre oficiálny web Európskej futbalovej únie (UEFA).

Futbalisti Holandska v základnej skupine Ligy národov vyradili posledných dvoch svetových šampiónov (Francúzsko, Nemecko) a v semifinále dokázali otočiť nepriaznivý vývoj duelu s Anglickom.

Koeman chce Ronalda odstaviť od lopty

Lídrom tímu je obranca FC Liverpool Virgil van Dijk, ktorý pred siedmimi dňami zdvihol nad hlavu "ušatú" trofej pre víťaza Ligy majstrov.

Svetové média označujú finále ako jeho súboj s Cristianom Ronaldom, tréner Holandska Ronald Koeman ale má na to iný názor.

"Nebude to zápas dvoch hráčov, ale súboj medzi Portugalskom a Holandskom. Vieme, že niekedy je priam nemožné ubrániť Ronalda. Najlepšia vec, ktorú môžeme urobiť, je držať loptu na svojich kopačkách. Keď ju budeme mať, nebude môcť nič urobiť," povedal majster Európy z roku 1988.

Holandsko v plnej sile, Portugalsko bez Pepeho

Od spomenutého roku dosiahlo Holandsko najlepší výsledok na majstrovstvách sveta 2010, keď vo finále podľahlo Španielsku 0:1 po predĺžení.

Víťaz Ligy národov získa 10,5 milióna eur a obrovskou motiváciou je tiež v predstihu si zabezpečiť miestenku na Euro 2020.

Hlavný arbitrom bude Španiel Alberto Undiano Mallenco. Ten viedol úvodné stretnutie "Oranjes" v Lige národov, v ktorom prehrali na pôde Francúzska 1:2.

Tréner Ronald Koeman by mal mať k dispozícii všetkých hráčov, čo sa však nedá povedať v prípade kouča Fernanda Santosa. Tomu bude chýbať obranca Pepe, ktorý si zranil pravé rameno v dueli proti Švajčiarsku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Liga národov»Tréner Holandska pred finále: Nebude to zápas dvoch hráčov