Svietili na Salaha laserom pri penalte. Senegalčania budú hrať pred prázdnym publikom

Diváci laserom svietili na Mohameda Salaha.
Diváci laserom svietili na Mohameda Salaha. (Autor: SITA/AP)
SITA|2. máj 2022 o 18:11

Iba s pokutami vyviazli zväzy z Čile a Kolumbie.

ZÜRICH. Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) potrestala Senegalskú futbalovú federáciu pokutou 175-tisíc švajčiarskych frankov, čo je v prepočte približne 170-tisíc eur.

Ide o následok správania sa fanúšikov futbalovej reprezentácie tejto krajiny v marcovom súboji baráže o postup na MS 2022, v ktorom výber Senegalu zdolal v penaltovom rozstrele reprezentáciu Egypta.

Senegalskí priaznivci Okrem iného z hľadiska 50-tisícového štadióna v Dakare laserovými svietidlami "oslepovali" počas záverečného rozstrelu hviezdneho útočníka Mohameda Salaha.

Podľa FIFA súčasťou finančného postihu je aj pochybenie domácich usporiadateľov, ktorí nezabránili prieniku fanúšikov na hraciu plochu štadióna. Národná federácia podľa FIFA dostala pokutu za transparent s ofenzívny nápisom a za to, že "na štadióne zlyhala v zaistení práva a poriadku".

Senegalčania nedostali len pokutu, najbližší súťažný zápas v domácom prostredí musia odohrať pred prázdnym hľadiskom.

FIFA trestala aj iné národné zväzy za podobné prešľapy od januára do marca. Pokutu 150-tisíc CHF dostali Nigérijčania za prienik fanúšikov na hraciu plochu a ďalšie incidenty v súboji proti Ghane. Federácia z Konga dostala pokutu 125-tisíc CHF, zväz z Libanonu 100-tisíc frankov.

Aj výbery týchto krajín čaká jeden domáci duel pred prázdnymi tribúnami. Päťciferné pokuty dostali federácie z Čile a Kolumbie za diskriminačné správanie sa svojich fanúšikov v domácich dueloch, FIFA obom zväzom "prirátala" aj ďalšie previnenia.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Svietili na Salaha laserom pri penalte. Senegalčania budú hrať pred prázdnym publikom