Má to byť hotová vec. Poliaci sú vo finále baráže, píše poľský web

Radosť hráčov Poľska.
Radosť hráčov Poľska. (Autor: TASR/AP)
SITA|3. mar 2022 o 15:30

Informácia už má byť známa na tamojšom zväze.

BRATISLAVA. Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) zrejme nenahradí vylúčené Rusko inou krajinou v baráži o majstrovstvá sveta v Katare 2022.

Futbalisti Poľska tak postúpia do finále baráže bez boja. Ich súperom bude víťaz duelu Švédsko - Česko. Zápas sa odohrá 29. apríla v Chorzówe.

Informácie zatiaľ nie sú potvrdené, no podľa tvrdení Poľského futbalového zväzu (PZPN) rozhodla FIFA v ich prospech.

"Na zväze to už vedia, pravdepodobnosť hraničí s istotou," informoval poľský denník Przeglad Sportowy a následne aj český portál iDnes.cz.

Poliaci sa mali 24. apríla v prvom kole baráže stretnúť s futbalistami Ruska v Petrohrade. Po rozhodnutí FIFA o vylúčení Rusov z medzinárodných súťaží z dôvodu invázie ruských vojsk na Ukrajine Poliaci zrazu nemali súpera.

Podľa anglických médií s odvolaním sa na svoje zdroje, zástupcovia FIFA nemali na výber. Oficiálne stanovisko FIFA bude známe najneskôr v piatok.

V posledných dňoch zahraničné médiá po vylúčení Ruska uvádzali ako jednu z možností, že druhý tím kvalifikačnej H-skupiny nahradí tretí v poradí, teda Slovensko. Prezident SFZ Ján Kováčik to však ihneď spochybnil:

"Je to jedna z možností. Do toho ešte môže vstúpiť aj poradie v Lige národov. Tých ukazovateľov je viac. My si však na to nenárokujeme, lebo sme v kvalifikácii nedosiahli také výsledky, ktoré by nás oprávňovali ďalej bojovať o postup."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Má to byť hotová vec. Poliaci sú vo finále baráže, píše poľský web