Mladík čelil kritike, dnes je hrdina. Zákrok Škriniara azda videli aj v Paríži (hodnotenie)

Tomáš Suslov sa teší z gólu v zápase Estónsko - Slovensko v skupine 1 C-divízie Ligy národov.
Fotogaléria (43)
Tomáš Suslov sa teší z gólu v zápase Estónsko - Slovensko v skupine 1 C-divízie Ligy národov. (Autor: TASR)

Hodnotíme slovenských futbalistov po zápase v Estónsku.

BRATISLAVA. Slovenská futbalová reprezentácia vstúpila úspešne do súbojov v Lige národov, keď zdolala domáce Estónsko tesne 1:0.

V Tallinne sa ako jediný presadil Tomáš Suslov, pričom už tretí z jeho doterajších štyroch reprezentačných gólov mal prívlastok víťazný.

Slováci si tak vylepšili vzájomnú bilanciu s Estónskom, keď vyhrali aj tretí zápas. Pred 19 rokmi v kvalifikácii o postup na MS do Nemecka vyhrali najskôr 2:1 vonku a následne po góle Petra Hlinku 1:0 doma.

Sportnet hodnotil slovenských futbalistov, ktorí zasiahli do hry aspoň na 25 minút známkou od 1 po 10 (1 najnižšia, 10 najvyššia).

Martin Dúbravka - 6

Slovenský brankár opäť vstupoval do reprezentačného zápasu bez hernej praxe, keďže v Newcastle United je jednotkou Nick Pope. Dúbravka je často iba "divák", a tak sa musel cítiť aj vo väčšine prvého polčasu v Tallinne. 

Počas úvodných 45 minút sa Estónci nedostali do zakončenia, aj keď jednu šancu nedotiahli do konca. Dúbravka musel riešiť akurát jednu situáciu, keď po kontakte so súperovým hráčom spadol na trávnik. 

Po zmene strán na neho išli dve slabšie strely, no mal aj šťastie. Raz bol prekonaný z ofsajdovej pozície a raz ho v poslednej chvíli zachránil Škriniar. Dúbravka vychytal čisté konto, no bez vážnejšieho zákroku.

Fotogaléria zo zápasu Estónsko - Slovensko v Lige národov (C-divízia, skupina 1)

Peter Pekarík - 5

Matador národného tímu opäť nechýbal na pravom kraji obrany. Práve cez tento priestor sa v 14. minúte dokázali Estónci presadiť, ale útočníkovi Sappinenovi chýbalo zopár centimetrov, aby loptu umiestnil do siete.

Po trochu vlažnom úvode sa dostal do tempa, viac sa zapájal do útočenia a po jeho centri mohol na konci prvého polčasu skórovať Bénes.

V druhom polčase vystrašil fanúšikov riskantnou prihrávkou na Dúbravku a tiež nepokryl center, po ktorom mohli Estónci vyrovnať skóre.

Tridsaťsedemročný Pekarík je veľký bojovník, v reprezentačnom drese vždy vydá zo seba maximum, no žiaľ, je bez klubu, čo sa nedá oklamať.

Milan Škriniar - 8

Hráč s kapitánskou páskou sa spolu s Obertom staral o rozohrávku a až na spomenutú situáciu zo 14. minúty nemal v prvom polčase veľa roboty.

V 18. minúte sa zapojil aj do ofenzívy, po centri Bénesa sa dostal do zakončenia hlavou, ale loptu nasmeroval iba do bočnej siete bránky Karla Heina.

Pôsobil istým dojmom, neurobil výraznejšiu chybu.

Naopak, v 88. minúte zachránil výhru, keď na bránkovej čiare zastavil strelu Jakovleva. Azda si tento moment pozrú v Paríži, kde bojuje o miesto v zostave.

Adam Obert - 7

Bývalý kapitán reprezentácie Martin Škrtel priznal, že ho nominácia Oberta namiesto Denisa Vavra prekvapila. Zároveň však dodal, že pokiaľ mladý obranca Cagliari dostal šancu, tak nesklamal. 

Podobne by sa mohol hodnotiť aj jeho výkon v Tallinne, kde bol spoľahlivý na poste ľavého stopéra. V 28. minúte to prehnal s dôrazom a dostal kartu. 

Podal štandardný výkon, no zrejme aj pre spomenutý trest zápas nedohral a v 65. minúte prenechal svoje miesto Vavrovi. 

Dávid Hancko - 7

Obranca Feyenoordu je oporou tímu a jeho spolupráca s Bénesom a Haraslínom na ľavej strane fungovala. Rodák z Prievidze bol v prvom dejstve trošku v tieni týchto hráčov a chýbalo viac jeho nebezpečných centrov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Mladík čelil kritike, dnes je hrdina. Zákrok Škriniara azda videli aj v Paríži (hodnotenie)