Najmladší od čias Ronalda. Pozvánku do brazílskej reprezentácie dostal 17-ročný mladík

Brazílsky útočník Endrick Felipe.
Brazílsky útočník Endrick Felipe. (Autor: endricki/ instagram)
SITA|8. nov 2023 o 15:52

Podľa Diniza je nominácia odmenou za to, čo doteraz urobil.

BRATISLAVA. Útočník Endrick z klubu Palmeiras v Sao Paule dostal pozvánku do brazílskej futbalovej reprezentácie na novembrové zápasy kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta v roku 2026 proti výberom Kolumbie a Argentíny.

Vo veku 17 rokov a tri mesiace sa stal najmladším nominovaným hráčom do brazílskeho tímu od roku 1994, keď vtedajší kouč Carlos Alberto Parreira nominoval vtedy ešte neplnoletú budúcu hviezdu svetového futbalu Ronalda.

Endrick bude od sezóny 2024/2025 hrávať za španielsky Real Madrid.

"Endrick má obrovský potenciál. Je to veľký talent, ale vzhľadom na jeho vek si stále nie sme istí, či sa dokáže presadiť. Táto pozvánka naňho nevyvíja tlak, ale je odmenou za to, čo doteraz urobil, a predpoveďou do budúcnosti, čím sa tento chlapec môže stať.

Prežíva skvelé chvíle, vlastne svoje najlepšie. Opakujem, že má veľký potenciál a proti veľkým tímom hrá úctyhodne bez strachu,“ povedal podľa talianskeho denníka Corriere dello Sport dočasný kouč brazílskeho výberu Fernando Diniz, ktorý počas víkendu oslavoval s tímom Fluminense triumf v juhoamerickom Pohári osloboditeľov.

Endrick sa bude musieť vyrovnať s veľkými očakávaniami, ale zatiaľ ukázal, že vie zvládať tlak v profesionálnom futbale.

Od svojho debutu v prvom tíme Palmeirasu vo veku 16 rokov a 77 dní strelil v 54 zápasoch za mužstvo zo Sao Paula už 14 gólov.

Medzi mužmi má na konte majstrovský titul v najvyššej brazílskej súťaži, titul v šampionáte Paulista aj víťazstvo v tamojšom superpohári.

Tabuľka kvalifikácie MS 2026

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Najmladší od čias Ronalda. Pozvánku do brazílskej reprezentácie dostal 17-ročný mladík