Nemecko
Nemecko
EURO 2024
14.06.2024, Skupina A
5 - 1
2:0
Škótsko
Škótsko

Dovolenku s manželkou musel zrušiť, aby mohol reprezentovať. Prvý zápas okorenil gólom

Emre Can oslavuje gól.
Fotogaléria (46)
Emre Can oslavuje gól. (Autor: TASR/AP)
REUTERS|16. jún 2024 o 15:04

Tridsaťročný stredopoliar sa stal prekvapivým členom tímu len dva dni pred štartom šampionátu.

BRATISLAVA. Nemecký stredopoliar Emre Can zrušil plánovanú dovolenku v Španielsku, aby sa na poslednú chvíľu dostal do tímu Nemecka na domácom EURO 2024.

Tridsaťročný stredopoliar, ktorý v piatok strelil posledný gól Nemecka pri demolácii Škótska 5:1 v skupine A, sa stal prekvapivým členom tímu len dva dni štartom šampionátu.

"Moja manželka bola veľmi, veľmi šťastná, že som tu," povedal Can na nedeľňajšej tlačovej konferencii.

"V sobotu mala narodeniny a boli by sme v Španielsku, no musel som to zrušiť. Podporuje ma a bez podpory mojej rodiny by som nebol tým, kým som.

Môj prvý kontakt s trénerom bol v stredu. Zmeškal som jeho prvý telefonát, no potom mi poslal správu," dodal.

Záložník Borussie Dortmund sa nedostal do nominácie napriek tomu, že jeho tím postúpil do finále Ligy majstrov, kde prehral s Realom Madrid.

Fotogaléria zo zápasu Nemecko - Škótsko na EURO 2024 (skupina A)

Talentovaný mladík Aleksandar Pavlovič však v stredu ochorel a musel odstúpiť, čo prinútilo trénera Juliana Nagelsmanna konať rýchlo a obrátiť sa na Cana s tým, že potrebuje náhradu, ktorá je okamžite schopná bojovať a v tejto sezóne má za sebou veľa zápasov.

Can sa zatiaľ ukázal ako ideálna voľba. "Bol som sklamaný, keď ma Julian spočiatku nepovolal a povedal som mu to. Čo sa týka mojich požiadaviek, nie som tu dlho.

Ak mám byť úprimný, neočakával som, že budem hrať v piatok, a tak nemám žiadne nároky na to, aby som bol v stredu v základnej zostave. Vždy sa snažím pomôcť tímu, či už z lavičky alebo priamo na ihrisku."

V stredu nastúpia Nemci proti Maďarsku, ktoré v úvodnom zápase prehralo so Švajčiarskom 3:1.

"Keď ma Julian najprv nepovolal, myslel som si, že sa v nasledujúcej sezóne vrátim a dokážem ľuďom, že na to mám. V tíme je určite veľmi dobrá energia a tá nasleduje po dobrých výsledkoch na ihrisku," dodal.

Tabuľka skupiny A

Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body
Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Dovolenku s manželkou musel zrušiť, aby mohol reprezentovať. Prvý zápas okorenil gólom