Spoluhráči ma chválili. Splnil sa mi sen, stretol som hrdinu z detstva, tvrdil Greif

Dominik Greif
Dominik Greif (Autor: RCD Mallorca - facebook)
Pavol Spál|25. jan 2024 o 20:00

Väčšina centrov boli darčeky, reagoval Slovák.

BRATISLAVA. Po svojom najväčšom triumfe v drese RCD Mallorca zaťal päste a zareval do kamery. 

„Všetci spoluhráči ma chválili a boli šťastní, rovnako aj realizačný tím. Tréner mi povedal, že som dostal až dva góly. Predpokladám, že narážal na to, že som zatiaľ žiaden nedostal a tak nie je nato zvyknutý,“ začal pre Sportnet Dominik Greif. 

Jeho RCD Mallorca zdolala vo štvrťfinále Španielskeho pohára Copa del Rey Gironu 3:2. Líder španielskej ligy prehral v tejto sezóne iba druhýkrát. 

„Triumf nad lídrom La Ligy nezažije človek každý deň. Boli to pekné pocity, ale oslavy neboli žiadne. O dva dni nás čaká ďalší ligový zápas,“ pokračoval Greif. 

Centre ako darčeky

Špecializovaný server Sofascore dal slovenskému brankárovi pomerne vysokú známku: 7,7. Mal tri zákroky. Vo vzduchu dominoval, zneškodnil niekoľko centrov. 

„Väčšina centrov boli darčeky. Pomalé vysoké lopty, ktoré leteli hlboko do môjho územia a kde s nimi nemôžem mať problém,“ vysvetľoval.

Jeho tím hral od 67. minúty v oslabení. Girona znížila a mala obrovský tlak. 

Slovenský brankár však pôsobil veľmi pokojne. „Stres u mňa vyplýva z komfortu na ihrisku a sebavedomia. Ak mám zápasovú prax, tak stres nepociťujem,“ dodal Greif. 

V tejto sezóne odchytal iba štyri súťažné zápasy, všetky v Španielskom pohári. V prvých troch neinkasoval ani raz. Bude chytať aj semifinále? 

„O žiadnych prísľuboch do ďalších kôl nebola reč,“ dodal. 

Stretol sa s Nadalom

Po zápase sa stretol s legendárnym tenistom Rafaelom Nadalom, ktorý je akcionárom klubu. Majú spoločnú fotku. Greif dodal, že sa mu splnil sen, lebo sa stretol s hrdinom svojho detstva.

„Rafaelovi Nadalovi som povedal, ako ho obdivujem od útleho veku. Spomenul som mu, ako som prežíval niektoré konkrétne momenty, keď dosiahol úžasne úspechy. 

Alebo, keď zažil nešťastné prehry. Poďakoval mi za takú podporu a poprial mi všetko najlepšie, rovnako ako ja jemu,“ povedal Greif. 

Celý zápas v drese Malorky odohral aj jeho krajan Martin Valjent. Dvadsaťosemročný stopér dohrával zápas vo funkcii kapitána. 

„Martin Valjent je pre Malorku absolútne nenahraditeľný. Fanúšikovia i ľudia v klube ho zbožňujú,“ uzavrel Greif. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Copa del Rey»Spoluhráči ma chválili. Splnil sa mi sen, stretol som hrdinu z detstva, tvrdil Greif