S FC Barcelona vyhral Ligu majstrov. Do klubu sa vrátil ako športový riaditeľ

Prezident FC Barcelona Joan Laporta a Deco.
Prezident FC Barcelona Joan Laporta a Deco. (Autor: Twitter FC Barcelona)
SITA|17. aug 2023 o 10:53

Za katalánsky veľkoklub odohral 161 zápasov s bilanciou 20 gólov a 45 asistencií.

BARCELONA. Španielsky futbalový šampión FC Barcelona priviedol späť do svojich radov niekdajšieho hráča Deca, ktorý bude pracovať v katalánskom klube ako športový riaditeľ.

Štyridsaťpäťročný bývalý tvorca hry si obliekal dres "blaugranas" v rokoch 2004 až 2008, pričom v roku 2006 pomohol tímu k celkovému prvenstvu v Lige majstrov.

Brazílsky rodák a niekdajší portugalský reprezentant odohral za FC Barcelona spolu 161 stretnutí s bilanciou 20 gólov a 45 asistencií.

V manažmente klubu nahradí Mateua Alemanyho, ktorý v septembri opustí organizáciu. Dovtedy budú spolupracovať pri tvorbe kádra v rámci aktuálneho prestupového obdobia.

"Deco bude šéfom futbalového oddelenia klubu. Nastaví športovú filozofiu a spolu s trénerom Xavim a jeho kolegami poskladajú káder. Vracia sa ako odborník v hľadaní nových talentovaných hráčov a zohrá dôležitú úlohu v budúcnosti klubu," uviedol FC Barcelona v oficiálnom stanovisku.

Doplnil, že v najbližších týždňoch zverejní kompletnú štruktúru vedenia klubu.

Katalánci počas tohto leta priviedli nemeckého stredopoliara Ilkaya Gündogana z Manchestru City a plánujú získať od anglického šampióna aj portugalského obrancu Joaa Cancela.

Klub opustili dlhoročné opory Sergio Busquets a Jordi Alba, ktorí zamierili do amerického Interu Miami zo zámorskej MLS. Francúzsky krídelník Ousmane Dembélé prestúpil do Paríža Saint-Germain.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»S FC Barcelona vyhral Ligu majstrov. Do klubu sa vrátil ako športový riaditeľ