Slovenský reprezentant mieri do Eredivisie. Česi zinkasujú za Hancka milióny

Dávid Hancko (vľavo) a Lukáš Haraslín.
Dávid Hancko (vľavo) a Lukáš Haraslín. (Autor: SITA/AP)
TASR|19. aug 2022 o 10:35

Sparta Praha a Feyenoord sa už údajne dohodli.

PRAHA. Slovenský futbalový reprezentant Dávid Hancko prestúpi zo Sparty Praha do Feyenoordu Rotterdam za viac ako osem miliónov eur.

Podľa informácií portálu idnes.cz sa už oba kluby dohodli na prestupovej čiastke za 24-ročného obrancu, ktorý v novom pôsobisku pred podpisom zmluvy ešte absolvuje v piatok lekársku prehliadku.

Hancka si finalista úvodnej edície Európskej konferenčnej ligy vyhliadol ako náhradu za argentínskeho obrancu Marcosa Senesiho, ktorý prestúpil do anglického FC Bournemouth.

Feyenooord dlhšie rokoval so Spartou o výške odstupného, napokon by mala počiatočná suma dosiahnuť osem miliónov eur, ďalšie dva milióny môžu na konto pražského klubu pribudnúť na základe bonusov.

"Mužstvo si bez ´Hanciho´ ani predstaviť nechcem," povedal podľa idnes.cz trenér Sparty Brian Priske minulú nedeľu po ligovom dueli s Olomoucom.

"Viem, že prestupy sú súčasťou futbalu. Ja som mu povedal, že je pre nás kľúčový hráč a čo mu my tréneri môžeme ponúknuť. Ako byť lepší, ako byť ešte silnejší a možno si potom vyslúžiť ešte lepšiu ponuku, ako má v tejto chvíli."

Hancko prišiel na Letnú v roku 2019 z Fiorentiny v rámci ročného hosťovania. O rok neskôr si Pražania uplatnili opciu na trvalý prestup a Hancko sa stal definitívne hráčom Sparty.

V uplynulej ligovej sezóne dal sedem gólov a pripísal si aj päť asistencií, ďalšie dva góly dal v Európskej lige a zabezpečil nimi výhry nad Rangers a Bröndby Kodaň.

Zmluvu v Sparte, kde pôsobil v úlohe kapitána, má platnú do júna 2024.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Slovenský reprezentant mieri do Eredivisie. Česi zinkasujú za Hancka milióny