Rozhodnutie je v záujme klubu, AS Rím vyhodil z postu trénera svoju legendu

Bývalý taliansky futbalista a legenda AS Rím Daniele De Rossi.
Bývalý taliansky futbalista a legenda AS Rím Daniele De Rossi. (Autor: TASR/AP)
TASR|18. sep 2024 o 10:50

Daniele De Rossi mal pôvodne zmluvu do sezóny 2026/2027.

RÍM. Vedenie futbalového klubu AS Rím ukončilo spoluprácu s trénerom Daniele De Rossim. Stalo sa tak po tom, čo "giallorossi" nezvíťazili ani v jednom z úvodných štyroch zápasov novej sezóny Serie A.

Bývalý kapitán a legenda klubu sa ujal funkcie v januári, keď nahradil Josého Mourinha. Tím sa pod jeho vedením dostal na konečné 6. miesto.

De Rossi si od vedenia následne vyslúžil novú zmluvu s platnosťou do konca sezóny 2026/2027, no končí už po pár mesiacoch.

"Rozhodnutie je v najlepšom záujme klubu vrátiť sa čo najskôr na želanú cestu v čase, keď je sezóna stále v počiatočnej fáze.

Srdečne ďakujeme Danielemu, ktorý bude v našom klube vždy doma, za obetavú a vášnivú prácu v uplynulých mesiacoch," uviedol klub.

VIDEO: Posledný zápas Daniele De Rossiho na lavičke AS Rím

AS Rím figuruje po štyroch odohratých zápasoch na 16. mieste tabuľky so ziskom troch bodov za remízy. Okrem troch nerozhodných výsledkov zaznamenalo aj domácu prehru s Empoli 1:2.

Futbalisti AS Rím sa v júli 2024 predstavili aj v Košiciach, keď v prípravnom zápase remizovali s domácim FC 1:1. Následne odohrali pred štartom ligy ešte štyri zápasy, z ktorých zvíťazili iba v jednom.

Tabuľka Serie A

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Rozhodnutie je v záujme klubu, AS Rím vyhodil z postu trénera svoju legendu