Cyperskí fanúšikovia vyčíňali. Odniesli ti to autá aj okoloidúci

Na zápase talianskej Serie C to na tribúnach vrelo.
Na zápase talianskej Serie C to na tribúnach vrelo. (Autor: TASR - Ilustračná fotka)
SITA|9. máj 2022 o 15:10

K incidentom došlo počas a po stretnutí medzi Apollonom Limassol a APOELOM Nikózia.

NIKÓZIA. Nedeľňajší zápas 30. kola cyperskej najvyššej futbalovej súťaže medzi klubmi Apollon Limassol a APOEL Nikózia priniesol drámu nielen na ihrisku, ale aj mimo neho.

Tridsať minút pred koncom stretnutia neznámi páchatelia zapálili šesť áut v blízkosti štadióna Tsirio v Limassole.

Navyše, na neďalekej cestnej komunikácii krátko po skončení duelu skupina mladých výtržníkov napadla 59-ročného muža a jeho 26-ročného spolujazdca v aute, na ktorých hádzala kamene a iné predmety. Miestna polícia oba incidenty vyšetruje.

Apollon zvíťazil v domácom zápase nad APOEL-om 3:2 a zvýšil svoj náskok na čele súťaže pred rovnakým súperom na štyri body.

Do konca sezóny 2021/2022 odohrajú tímy ešte po dva duely. Grécki policajti museli byť v pohotovosti aj minulý týždeň pred stretnutím medzi klubmi Anorthosis Famagusta a Omonia Nikózia.

Fanúšikovia z oboch táborov sa pred začiatkom súboja navzájom ohadzovali kameňmi a zápalnými fľašami, čím spôsobili niekoľko požiarov aj vážne popáleniny na celom tele 20-ročnému mužovi.

Na spomenuté incidenty zareagoval cyperský prezident Nicos Anastasiades, ktorý vyzval políciu, aby zvýšila bezpečnosť na futbalových zápasoch.

Hovorca gréckej vlády Marios Pelekanos zároveň vyhlásil, že najvyšší predstavitelia krajiny urobia všetko pre to, aby zabránili ďalším podobným násilným prejavom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Cyperskí fanúšikovia vyčíňali. Odniesli ti to autá aj okoloidúci