VIDEO: Arabi šalejú z Ronalda. Kto sú jeho noví spoluhráči a kde hrávali?

Cristiano Ronaldo s klubovým dresom Al Nassr.
Cristiano Ronaldo s klubovým dresom Al Nassr. (Autor: alnassr_fc - Instagram)
Ivan Mriška|2. jan 2023 o 13:37

Al Nasr Rijád vyhral na pôde Al Khaleej 1:0.

BRATISLAVA. Už pred podpisom zmluvy si kupovali dres s jeho menom. A ikonickým číslom sedem.

Cristiano Ronaldo je v Saudskej Arábii hviezda. Miestni z neho doslova šalejú. Hlavne tí zo sedem a polmilónového hlavného mesta Rijád.

Počas prvého zápasu po jeho prestupe do Al Nasru fanúšikovia saudskoarabského klubu skandovali jeho meno. V siedmej minúte kričali: „Ronaldo, Ronaldo, SIU!“

VIDEO: Fanúšikovia Al Nasr skandujú meno Ronalda

V tíme Aboubakar či Ospina

Hoci 37-ročný legendárny Portugalčan nebol ani medzi náhradníkmi, jeho klub vyhral na pôde Al Khaleej 1:0. Jediný gól zápasu strelil Kamerunčan Vincent Aboubakar, ktorý v minulosti hral za FC Porto či Besiktas.

Ďalším zaujímavým menom v zostave francúzskeho trénera Rudiho Garciu je bývalý brankár Neapola či Arsenalu, 34-ročný Kolumbijčan David Ospina.

V obrane Al Nasru nastúpil 32-ročný Španiel Alvaro Gonzalez, ktorý obliekal dres Marseille či Villarrealu. Dvadsaťsedemročný Ghislain Konan z Pobrežia Slonoviny pôsobil vo francúzskom Reims a portugalskom Guimaraes.

Tridsaťpäťročný záložník Luiz Gustavo hrával za Bayern Mníchov, Wolfsburg, Marseille či Fenerbahce. O šesť rokov mladší Argentínčan Gonzalo Martinez v MLS za Atlantu United či doma za River Plate.

Kapitánom Sultan Al Ghannam

Ostatní noví spoluhráči Ronalda, ktorí figurovali na súpiske proti Al Khaleej sú zo Saudskej Arábie. Kapitánom bol 28-ročný Sultan Al Ghannam, ktorého trhová hodnota podľa špecializovaného nemeckého portálu transfermarket.com dosahuje len 2.5 milióna eur.

V pamätnom zápase proti Argentíne na MS vo futbale 2022, v ktorom Saudská Arábia vyhrala 2:1, hral trinásť minút.

Po odchode z Manchestru United bude Ronaldo opäť pôsobiť v Premier League. Tento raz však v oveľa menej populárnejšej.

Al Nasr je po jedenástich kolách najvyššej saudskoarabskej súťaže na prvom mieste. Nad druhým tímom Al Shabab má náskok jedného bodu, no ten má o zápas k dobru.

Ronaldo je najdrahší

Hodnota Ronalda je aktuálne približne dvadsať miliónov eur. V Saudskej Arábii si ale príde na rozprávkové peniaze. Také, aké nemajú ani hráči s ďaleko vyššou cenou.

Jeho nová zmluva má platnosť do konca sezóny 2024-25. Základná suma kontraktu by mala byť podľa zdrojov 75 miliónov dolárov (70 miliónov eur).

K zmluve patrí množstvo bonusov, ktoré môžu jeho ročný zárobok zdvihnúť na sumu 200 miliónov dolárov (187 miliónov eur).

Hodnota kádra Al-Nassr FC je takmer osemdesiat miliónov eur. Najdrahším hráčom je Ronaldo, za ním nasleduje štrnásťmiliónový 28-ročný Brazílčan Talisca, ktorý hrával za Benficu. Trojicu uzatvára osemmiliónový Ghislain Konan.

Tabuľka Premier League Saudská Arábia

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»VIDEO: Arabi šalejú z Ronalda. Kto sú jeho noví spoluhráči a kde hrávali?