Portugalsko bude bez Ronalda. Môže za to jeho gólová oslava

Cristiano Ronaldo sa teší z rekordného gólu.
Cristiano Ronaldo sa teší z rekordného gólu. (Autor: TASR/AP)
TASR|2. sep 2021 o 18:23

Chýbať bude v zápasoch s Azerbajdžanom a Katarom.

FARO. Útočník Cristiano Ronaldo predčasne opustil kemp portugalskej futbalovej reprezentácie a dostal povolenie vrátiť sa späť do klubu Manchester United.

V stredu dvoma gólmi v závere kvalifikačného duelu MS proti Írsku otočil výsledok na 2:1, no po druhom inkasoval po oslavách žltú kartu. Nebude tak môcť nastúpiť na budúci utorok na kvalifikačný zápas v Azerbajdžane.

Od trénera Fernanda Santosa preto dostal možnosť vrátiť sa o šesť dní skôr do Manchestru, kam v auguste zamieril z Juventusu Turín. So staronovým klubom sa tak môže pripravovať na opätovný štart v Premier League.

Ten by mal absolvovať 11. septembra doma proti Newcastlu. Za Portugalsko tak nenastúpi ani v sobotu v prípravnom medzištátnom dueli proti Kataru.

Ronaldo sa proti Írsku 110. a 111. zásahom v najcennejšom drese osamostatnil od Iránca Aliho Daeiho, ktorý dal v národnom tíme spolu 109 gólov. Je tak na čele historického rebríčka v počte gólov v reprezentácii. 

Ronaldo počas svojho prvého pôsobenia na Old Trafford v rokoch 2003–2009 odohral za United 292 zápasov, v ktorých nastrieľal 118 gólov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Portugalsko bude bez Ronalda. Môže za to jeho gólová oslava