Ronaldo nenechá obvinenie FA len tak. Neprijme to, prezradil tréner United

Cristiano Ronaldo.
Cristiano Ronaldo. (Autor: TASR/AP)
TASR, SITA|12. okt 2022 o 16:58

Portugalský futbalista sa bude brániť proti obvineniu z nevhodného správania.

MANCHESTER. Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo sa bude brániť proti obvineniam z nevhodného správania, z ktorého ho obvinila Anglická futbalová asociácia (FA).

Podľa nej bol po aprílovom zápase medzi Manchestrom United a Evertonom hlavný aktér incidentu, keď fanúšikovi vyrazil z ruky telefón. Stalo sa tak po prehre jeho tímu 0:1.

Podľa FA bolo správanie futbalistu "neprimerané a/alebo násilné". Už v auguste za to dostal CR7 napomenutie od miestnej polície.

Ronaldo podľa obvinenia porušil pravidlo "E3", ktoré sa vzťahuje na všeobecné správanie účastníkov, ktorí "nesmú znevážiť zápas alebo použiť akékoľvek násilné správanie alebo kombináciu násilného správania, vyhrážania sa, neslušného alebo urážlivého správania." O prípade rozhodne FA.

"Rozprávali sme sa o tom. Neprijme to," poznamenal podľa agentúry AP k Ronaldovej kauze tréner Manchestru United Erik ten Hag.

Tridsaťsedemročný Ronaldo sa do Goodison Parku vrátil prvýkrát od incidentu počas uplynulého víkendu, keď k víťazstvu hostí 2:1 prispel rozhodujúcim gólom, ktorý bol jeho 700. v klubovej kariére.

V súvislosti s rodákom z Funchalu sa v lete veľmi intenzívne hovorilo o možnom odchode, chcel totiž hrať v Lige majstrov a United účinkujú "len" v Európskej lige.

Kouč Ten Hag však skúseného futbalistu má vo svojich plánoch a rád by mu pomohol dostať sa do elitnej formy.

"Chcem ho čo najviac podporovať. Máme na neho nejaké požiadavky a očakávania, rovnako ako u ďalších. Z každého futbalistu sa snažím dostať to najlepšie. Jeho forma sa pomaly zlepšuje a mňa to teší. Stále má čo dať tímu a isto aj dá," pokračoval holandský kormidelník.

Pred touto sezónou bola otázna fyzická kondícia Cristiana Rolanda. "V úvode ročníka boli tieto obavy opodstatnené. Len sa potvrdilo, že nikto by nemal vynechať predsezónnu prípravu," dodal Ten Hag.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Ronaldo nenechá obvinenie FA len tak. Neprijme to, prezradil tréner United