Chorvátsko
Chorvátsko
EURO 2024
24.06.2024, Skupina B
1 - 1
0:0
Taliansko
Taliansko

Dychberúci záver. Chorváti mali postup na dosah, po góle v 98. minúte oslavujú Taliani

Mattia Zaccagni oslavuje gól v zápase Chorvátsko - Španielsko na EURO 2024
Fotogaléria (15)
Mattia Zaccagni oslavuje gól v zápase Chorvátsko - Španielsko na EURO 2024 (Autor: TASR/AP)
TASR|24. jún 2024 o 23:01 (aktualizované 24. jún 2024 o 23:25)

Futbalisti Chorvátska dnes remizovali s Talianskom v zápase skupiny B na EURO 2024, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

Chorvátsko
Chorvátsko
EURO 2024
24.06.2024, Skupina B
1 - 1
0:0
Taliansko
Taliansko

Chorvátsko - Taliansko 1:1 (0:0)

Góly: 90.+8 Zaccagni - 55. Modrič

Rozhodovali: Makkelie - Steegstra, de Vries (všetci Hol.), ŽK: Sučič, Modrič, Ivanušec, Pongračič, Stanišič, Brozovič - Calafiori, Fagioli

Chorvátsko: Livakovič - Stanišič, Šutalo, Pongračič, Gvardiol - Modrič (80. Majer), Brozovič, Kovačič (70. Ivanušec) - Sučič (70. Perišič), Kramarič (90. Juranovič), Pašalič (46. Budimir)

Taliansko: Donnarumma - Di Lorenzo, Bastoni, Calafiori, Darmian (81. Zaccagni) - Barella, Jorginho (81. Fagioli) - Raspadori (75. Scamacca), Pellegrini (46. Frattesi), Dimarco (57. Chiesa) - Retegui

LIPSKO. Futbalisti Chorvátka dnes remizovali v zápase skupiny B na EURO 2024 (ME vo futbale) s Talianskom 1:1. Remíza zaručila Talianom postup do osemfinále.

Úradujúcich majstrov Európy zachránil v 90.+8 minúte striedajúci Mattia Zaccagni. Chorváti viedli od 55. minúty zásluhou kapitána Luku Modriča, ktorý sa stal vo veku 38 rokov a 289 dní najstarším strelcom v histórii kontinentálneho šampionátu.

Taliani sa v osemfinále stretnú so Švajčiarskom.

Fotogaléria zo zápasu Chorvátsko - Taliansko na EURO 2024 (skupina B)

Talianom stačilo na zaistenie si postupu získať bod, Chorváti potrebovali bodovať naplno a po otváracom góle Modriča všetko nasvedčovalo tomu, že si zahrajú vo vyraďovačke.

"Azúroví" však udreli z jedinej strely v druhom dejstve na bránu. Chorváti majú na konte dva body a už nemôžu postúpiť z tabuľky tretích tímov.

Tabuľka skupiny B na EURO 2024

Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body

Priebeh zápasu Španielsko - Taliansko na EURO 2024

I. polčas

Taliansky tréner Spalletti urobil oproti duelu so Španielskom štyri zmeny v základnej zostave. Jeho náprotivok Dalič vymenil v základe až päticu hráčov.

Prvú veľkú príležitosť mali na začiatku piatej minúty práve Chorváti, keď vyslal ďalekonosnú strelu Sučič a Donnarumma sa musel po prudkej strele vytiahnuť zákrokom.

Úradujúci majstri Európy sa dostali do prvej šance v 21. minúte, keď poslal do šestnástky nepríjemný center Calafiori, no hlavičkové zakončenie Reteguiho zblokoval Gvardiol.

Ešte väčšiu príležitosť mal v 27. minúte Bastoni, ktorý hlavičkoval prudko, ale Livakovič predviedol výborný zákrok. Chorváti mali v prvom dejstve prevahu v držaní lopty, tvorbu hry im však sťažovala prehustená a organizovaná defenzíva súpera.

II. polčas

Po zmene strán obaja tréneri vystriedali. Dalič poslal do hry Budimira namiesto Pašaliča, na opačnej strane dohral Pellegrini, ktorého nahradil Frattesi.

Práve on bol nešťastným mužom v 52. minúte, keď strieľal v pokutovom území Kramarič a lopta zasiahla ruku talianskeho stredopoliara.

Do hry prehovoril systém VAR a po vzhliadnutí videa odpískal rozhodca Makkelie penaltu pre Chorvátsko.

Loptu si podľa očakávaní postavil Modrič, no Donnarumma smer strely vystihol a dokázal ju zneškodniť.

Prešla necelá minúta a Chorváti sa dostali k ohrozeniu talianskej brány. Donnarumma vyrazil hlavičku Budimira iba pred seba, priamo pred Modriča, ktorý ľavačkou upratal loptu do brány a expresne odčinil svoje zaváhanie.

Modrič presným zásahom prekonal o 32 dní rekord Rakúšana Ivicu Vastiča z roku 2008.

Obraz hry sa razom zmenil, tvoriť museli Taliani a ich medzihra bola nervózna. Chorváti preukazovali svoje skúsenosti a súpera nepúšťali do nebezpečných priestorov, no v úplnom závere ich defenzíva zlyhala, keď rozhodol z jedinej strely na bránu po zmene strán Zaccagni.

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Dychberúci záver. Chorváti mali postup na dosah, po góle v 98. minúte oslavujú Taliani