Zmena trénera v reprezentácii? Česi nemajú plán B, stál by navyše nemalé peniaze

Tréner Česka Jaroslav Šilhavý.
Tréner Česka Jaroslav Šilhavý. (Autor: TASR/AP)
Michal Šášky|16. okt 2023 o 08:15

Vybuchli v Albánsku, proti Faerským ostrovom nestrelili gól z hry.

PRAHA. Slovenská skupina v kvalifikácii na EURO 2024 je podľa niektorých názorov „taká slabá, že nepostúpiť by znamenalo veľký neúspech“.

Tieto slová povedal Vladimír Weiss mladší, kapitán Slovana a donedávna líder reprezentácie, o skupine s Portugalskom, Bosnou a Hercegovinou, Islandom, Luxemburskom a Lichtenštajnskom.

Viacerí s jeho pohľadom súhlasili. Pravdou však je, že zverenci Francesca Calzonu sú na najlepšej ceste na európsky turnaj.

Ktovie, o koľko väčšiu povinnosť postúpiť by mal národný tím, ak by boli jeho súperi Poľsko, Albánsko, Moldavsko a Faerské ostrovy.

Tak totiž vyzerá skupina E, kde o postup bojuje Česko. A zatiaľ sa vyvíja naozaj neočakávane.

Nečakaný líder

Prvý tím skupiny zatiaľ prehral iba jediný zápas, má trinásť bodov a fantastické skóre 11:3. Na prekvapenie, ide o Albánsko.

Česi majú o dva body menej, Poliaci dokonca až o tri a štvrtí Moldavci o štyri. Outsider z Faerských ostrovov prehral šesť zo siedmich duelov, získal iba bod.

V nedeľu však bol blízko ďalšieho. Doma potrápil práve Čechov, ktorí zvíťazili chudobným výsledkom 1:0. O víťazstve rozhodli z penalty.

Nečakane sa ale vrátili na postupové druhé miesto, pretože v rovnakom hracom dni Poľsko doma iba remizovalo s Moldavskom (1:1).

Albánsko, Česko aj Moldavsko ešte čakajú dva zápasy. Poľsko už iba jediný, doma práve proti druhému favoritovi skupiny Česku.

Extrémne zamotaná skupina, kde sú v hre o postup stále štyri z piatich tímov, však môže mať predčasné vyvrcholenie pre trénera českej reprezentácie.

Jaroslav Šilhavý čelí odvolávaniu, v utorok má o jeho osude rozhodnúť výbor zväzu. Už dnes je však zrejme o všetkom rozhodnuté.

Plán B neexistuje

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Zmena trénera v reprezentácii? Česi nemajú plán B, stál by navyše nemalé peniaze