Vedenie Premier League odložilo zápas. Dôvodom je štrajk železničiarov

Futbalisti Brightonu.
Futbalisti Brightonu. (Autor: TASR)
SITA|8. sep 2022 o 17:48

Duel medzi Brightonom a Crystal Palace sa mal pôvodne konať 17. septembra.

LONDÝN. Vedenie anglickej futbalovej Premier League odložilo stretnutie medzi klubmi FC Brighton & Hove Albion a Crystal Palace naplánovaný na sobotu 17. septembra, dôvodom je štrajk železničných pracovníkov v Brightone.

Viac ako 40-tisíc zamestnancov miestnych železníc ohlásilo protest za vyššie mzdy a lepšie pracovné podmienky na 15. až 17. septembra, čím prakticky odstavia verejnú dopravu v meste.

Fanúšikovia by sa tak nemali ako dostať na uvedený duel.

"Liga diskutovala s obomi klubmi, políciou, miestnymi úradmi a ďalšími o alternatívnych plánoch. Všetky strany sa zhodli na tom, že nie je iná možnosť ako duel odložiť," uviedli zástupcovia Premier League v oficiálnom stanovisku.

Náhradný termín stretnutia zatiaľ neoznámili. Podobný štrajk, ale väčších rozmerov, sa konal v auguste a ochromil železničnú dopravu v celom Anglicku.

Zástupca futbalového klubu z Brightone Paul Barber sa údajne snažil nájsť iné riešenie predtým, ako požiadal o odloženie zápasu. Nie je však možné zabezpečiť, aby mohol byť miestny štadión vypredaný.

"Plne si uvedomujeme, že to bude sklamanie pre oba fanúšikovské tábory a spôsobí to narušenie plánov oboch tímov aj priaznivcov, ale bezpečnosť hráčov, divákov a ostatného personálu musí byť prvoradá," vyhlásil Barber.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Vedenie Premier League odložilo zápas. Dôvodom je štrajk železničiarov