Liverpool bojuje napriek absenciám o jubilejný titul, na čele si vybudoval mierny náskok

Tréner Jürgen Klopp a útočník Darwin Nunez.
Tréner Jürgen Klopp a útočník Darwin Nunez. (Autor: TASR/AP)
SITA|22. jan 2024 o 16:57

V kádri aktuálne chýbajú opory ako Mohamed Salah či Dominik Szoboszlai.

LIVERPOOL. Futbalový klub FC Liverpool kráča za ziskom titulu v Premier League napriek tomu, že mu aktuálne chýba elitný egyptský zakončovateľ Mohamed Salah a tréner Jürgen Klopp nemá k dispozícii ani ďalšie opory ako stredopoliara Dominika Szoboszlaia či časť defenzívy.

"The Reds" si pozíciu na čele tabuľky najvyššej anglickej futbalovej súťaže upevnili víkendovým pohodlným triumfom 4:0 na pôde Bournemouthu.

Pred obhajcom titulu Manchestrom City majú náskok piatich bodov, avšak odohrali o jeden duel viac. Stále majú na svojom konte iba jednu prehru, ktorú utrpeli ešte v septembri.

Pod štrnásty ligový zápas v sérii bez prehry sa dvoma gólmi podpísali Diogo Jota a Darwin Núňez. "Je to súčasť futbalu," poznamenal Diogo Jota na margo absencie viacerých opôr v kádri FC Liverpool.

"Máme tam zranenia aj hráčov v národných tímoch. Prežili sme december a už sme v druhej polovici januára, pričom stále máme hráčov a kvalitu na to, aby sme naďalej víťazili," doplnil.

"Máme v tíme futbalistov svetových kvalít, s nimi je to ľahšie. Sme však FC Liverpool, máme teda aj mnoho ďalších dobrých hráčov a nimi sa pokúšame nahradiť ich a zdieľať zodpovednosť," dodal Jota.

FC Liverpool zatiaľ naposledy ovládol Premier League v sezóne 2019/2020 a ak uspeje aj v tomto ročníku, do klubovej vitríny pridá jubilejný dvadsiaty titul.

Tabuľka Premier Legue

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Liverpool bojuje napriek absenciám o jubilejný titul, na čele si vybudoval mierny náskok