Juhoamerický supertalent vynechá Copa América, nedostal povolenie od rodičov

Moisés Paniagua
Moisés Paniagua (Autor: X)
SITA|11. jún 2024 o 11:39

Neplnoletý Moisés Paniagua sa stal druhým najmladším strelcom Pohára osloboditeľov.

LA PAZ. Šestnásťročný bolívijský stredopoliar Moisés Paniagua vynechá blížiaci sa juhoamerický šampionát Copa América v Spojených štátoch.

Môže za to kuriózny dôvod, keďže nedostal od jedného z rodičov povolenie odcestovať na turnaj.

Paniagua, ktorý hrá za bolívijský klub Always Ready, si nemohol vybaviť vstupné víza do Spojených štátov, pretože nemal plné rodičovské povolenie, uviedla vo vyhlásení Bolívijská futbalová federácia. Nekonkretizovala, ktorý z rodičov nesúhlasil s cestou svojho syna do USA.

Bolívijský supertalent bol nominovaný na prípravné zápasy proti Ekvádoru a Kolumbii v USA, ale napokon na ne neodcestoval.

Brazílsky tréner bolívijského tímu António Carlos Zago plánuje čoskoro oznámiť 26-člennú nomináciu na turnaj, ktorý sa uskutoční od 21. júna do 15. júla.

Paniagua sa vo februári zapísal do histórie juhoamerického Pohára osloboditeľov, obdoby európskej Ligy majstrov, keď sa vo veku 16 rokov a 188 dní stal druhým najmladším strelcom súťaže. Skóroval vtedy pri víťazstve 6:1 nad peruánskym mužstvom Sporting Cristal.

Bolívia sa na Copa América predstaví v C-skupine, v ktorej budú jej súpermi USA, Paraguaj a Panama. Prvý zápas na turnaji odohrá Bolívia 23. júna v texaskom Arlingtone proti domácej reprezentácii. Titul spred troch rokov obhajujú úradujúci majstri sveta z Argentíny.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Juhoamerický supertalent vynechá Copa América, nedostal povolenie od rodičov