Z ofenzívnej apatie prebral Slovákov Suslov. Nebola to strela, uznal

Slovenskí futbalisti.
Slovenskí futbalisti. (Autor: TASR)
Titanilla Bőd|3. jún 2022 o 23:41

Musíme hrať lepšie, zhodli sa hráči.

NOVÝ SAD, BRATISLAVA. „Herne to mohlo byť lepšie, no dôležité je, že sme odštartovali Ligu národov víťazne,“ zhrnul v jednej vete dianie v stretnutí Bielorusko – Slovensko Tomáš Suslov.

Prvým reprezentačným gólom 19-ročného mladíka Slováci vyhrali 1:0. Bolo to prvé víťazstvo Slovenska v Ligy národov na ihriskách súperov.

Pomalé prihrávky

Bielorusi pre vojnu s Ukrajinou nemôžu hrať zápasy na vlastnom ihrisku. Dejiskom stretnutia bol srbský Nový Sad, hralo sa bez divákov.

„Pre hráčov je takto ťažké držať v sebe eufóriu a udržať tempo zápasu,“ upozorňoval už v úvode stretnutia spolukomentátor RTVS Marián Zeman.

Slováci podľa očakávania držali loptu, no prihrávky boli pomalé. Chýbal moment prekvapenia, centrami nebol dostatočne zásobovaný ani hrotový útočník Ladislav Almási.

Podľa odborníka RTVS Petra Ďuriša reprezentácii citeľne chýbal Marek Hamšík.

„V takýchto zápasoch, keď nám nešla výstavba útoku cez jednu šestku, sa Hamšík vedel stiahnuť k Lobotkovi a Weiss sa posunul vyššie k Dudovi,“ vysvetľoval Ďuriš.

V prvom polčase bol aj najlepší hráč našej najvyššej súťaže Vladimír Weiss málo nebezpečný.

„Veľmi ťažko sme sa dostávali do zápasu. Chýbala mi rýchlejšia cirkulácia lopty, drzosť, hra s rizikom,“ uznal tréner Štefan Tarkovič.

Trénerovi vyšli striedania

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Liga národov»Z ofenzívnej apatie prebral Slovákov Suslov. Nebola to strela, uznal