Francúzsky futbalista je obvinený zo sexuálneho napadnutia, ostáva však na slobode

Wissam Ben Yedder.
Wissam Ben Yedder. (Autor: TASR/AP)
SITA|19. sep 2024 o 16:29

Francúz sa priznal, že šoféroval pod vplyvom alkoholu, ale tvrdo odmietol obvinenia zo sexuálneho napadnutia.

PARÍŽ. Francúzsky futbalista Wissam Ben Yedder zostane na slobode až do svojho súdu týkajúceho sa obvinenia zo sexuálneho napadnutia počas intoxikácie alkoholom.

Uviedla to jedna z jeho právnych zástupkýň Marie Roumiantsevová.

Tridsaťštyriročný Francúz, ktorý je známy ako produktívny útočník a bývalý hráč národného tímu, bol krátko zadržaný a následne prepustený na slobodu po údajnom incidente v jeho aute na Francúzskej riviére.

Ben Yedder spočiatku odmietol spolupracovať s políciou a umiestnili ho v cele.

Prokurátora v Nice sa síce odvolala proti rozhodnutiu nechať hráča na slobode a žiadala jeho vzatie do väzby.

Vyšetrovacia komora odvolacieho súdu v Aix-en-Provence však túto žiadosť neakceptovala a ponechala futbalistu pod súdnym dohľadom.

"Je to uspokojivé rozhodnutie vzhľadom na prípad. Tiež to umožňuje pánovi Ben Yedderovi získať zdravotnú starostlivosť, ktorú by v zadržaní nemohol dostať," uviedla jeho právnička.

Ben Yedder sa zúčastnil na utorkovom vypočutí. Priznal sa, že šoféroval pod vplyvom alkoholu, ale tvrdo odmietol obvinenia zo sexuálneho napadnutia.

Pred začiatkom procesu sa má hlásiť na policajnej stanici dvakrát týždenne a podstúpi tiež ambulantnú liečbu.

Tvrdí, že nevidel signály policajných dôstojníkov pri ich pokuse zastaviť ho.

V inom právnom prípade ešte z vlaňajška bol Ben Yedder obvinený zo "znásilnenia, pokusu o znásilnenie a sexuálne napadnutie". Incident sa mal udiať tiež na juhu Francúzska.

Po vypršaní zmluvy s Monakom na konci minulej sezóny je futbalista bez klubu.

V predchádzajúcom ročníku zaznamenal 16 presných zásahov a tri gólové prihrávky, čo pomohlo Monačanom k 2. priečke v tabuľke Ligue 1 za Parížom Saint-Germain.

Počas piatich sezón v Monaku strelil Ben Yedder spolu 118 gólov v 201 zápasoch naprie všetkými súťažami, čím sa stal druhým najlepším strelcom klubu po argentínskom útočníkovi Deliovi Onnisovi (223).

Ben Yedder má na svojom konte aj 19 štartov za reprezentáciu Francúzska, v najcennejšom drese sa však zatiaľ naposledy predstavil ešte v júni 2022.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Francúzsky futbalista je obvinený zo sexuálneho napadnutia, ostáva však na slobode