Atlético muselo zatvoriť časť štadióna. Teraz uspelo s odvolaním

Futbalisti Atlética Madrid a Manchesteru City.
Futbalisti Atlética Madrid a Manchesteru City. (Autor: SITA/AP)
TASR|13. apr 2022 o 16:01

Dôvodom bolo, že kamera zachytila fanúšika, ako na tribúne urobil nacistické gesto.

LAUSANNE. Úradujúci španielsky futbalový šampión Atlético Madrid uspel s odvolaním voči verdiktu Disciplinárnej komisie Európskej futbalovej únie (UEFA), ktorá mu zatvorila divácky sektor s kapacitou 5000 miest v stredajšej štvrťfinálovej odvete Ligy majstrov 2021/2022 s Manchestrom City.

UEFA potrestala klub La Ligy za hajlovanie jeho fanúšikov v prvom zápase v Anglicku. Športový arbitrážny súd (CAS) však v stredu iba niekoľko hodín pred výkopom rozhodnutie UEFA zrušil a trest zastavil.

CAS vo svojom zdôvodnení uviedol, že "zavretie sektora v tejto fáze by malo vážne dôsledky, čo sa týka bezpečnosti na štadióne". Arbitrážny súd zdôraznil, že ide o predbežné rozhodnutie a celý prípad ešte prešetrí na riadnom konaní.

Kamera v prvom štvrťfinálovom stretnutí zachytila fanúšika madridského tímu, ako na tribúne urobil nacistické gesto. UEFA potrestala Atlético za "diskriminačné správanie". V pondelok informovala, že vyšetrenie incidentov, ku ktorým prišlo minulý utorok, urobila v zrýchlenom konaní.

Na základe jej verdiktu mal domáci klub na Wanda Metropolitano vyvesiť UEFA transparent odsudzujúci rasizmus. Anglický majster doma v prvom štvrťfinále vyhral 1:0. Informovala o tom agentúra AP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Atlético muselo zatvoriť časť štadióna. Teraz uspelo s odvolaním