Argentína
Argentína
MS vo futbale
13.12.2022, Vyraďovacia fáza | Semifinále
3 - 0
2:0
Chorvátsko
Chorvátsko

Argentínčania provokujú, ale máme hráča, ktorý vie, čo má robiť, znie z Chorvátska

Brankár Dominik Livakovič a Luka Modrič na MS vo futbale 2022.
Brankár Dominik Livakovič a Luka Modrič na MS vo futbale 2022. (Autor: TASR/AP)
SITA|13. dec 2022 o 17:25

Prakticky vo všetkých zápasoch sa snažia vyprovokovať súpera, rozhodcu, vraví bývalý útočník.

BRATISLAVA. Chorváti si pred utorňajším úvodným semifinále na MS vo futbale 2022 v Katare proti výberu Argentíny uvedomujú, že k tomu, aby uspeli a prebojovali sa do zápasu o zlaté medaily, potrebujú byť silní nielen pri hre s loptou.

Špehar: Argentínčania sa snažia provokovať

Niekdajší chorvátsky útočník Robert Špehar tvrdí, že Argentínčania sa v doterajšom priebehu šampionátu prezentovali peknou hrou, no často aj provokáciami, diskusiami s rozhodcami, urážaním súperov či inými nešportovými prejavmi.

„Prakticky vo všetkých zápasoch sa snažia vyprovokovať súpera, rozhodcu... Nie je to športové, ale treba byť na to pripravený. Máme však Modriča, nášho kapitána, ktorý nás bude vedieť upokojiť,“ povedal podľa webu sportske.jutarnji.hr 52-ročný rodák z Osijeku.

Jeho syn Dino dva roky hrával v slovenskej najvyššej súťaži za Sereď.

Jurčevič: Máme skvelú morálku

Iný bývalý reprezentant Chorvátska Nikola Jurčevič, ktorý v roku 2019 čelil ako kouč azerbajdžanskej reprezentácie tímu Slovenska v kvalifikácii o postup na EURO 2020, tvrdí, že najdôležitejšie bude „spacifikovať“ argentínskeho kapitána Lionela Messiho.

„Bude to podobný zápas ako proti Brazílii, aj keď tá je individuálne atraktívnejšia a silnejšia ako Argentína. Ak udržíme Messiho, ktorý je pravdepodobne najlepším hráčom všetkých čias, naše šance na finále stúpnu.

Máme skvelú morálku, veľké sebavedomie a nikdy sa nevzdávame. Máme výborný stred poľa, ktorý je srdcom našej hry,“ poznamenal bývalý ofenzívny stredopoliar.

Aj Jurčevič tvrdí, že Argentínčania až príliš často „brnkajú súperom na nervy“ a vystríha chorvátskych hráčov, aby sa nenechali vyprovokovať, čo je niečo, čo povahám z Balkánu občas robieva problémy.

„Hráči Argentíny vedia provokovať, byť drzí, musíme byť veľmi chladnokrvní a inteligentní, aby sme s nimi nevstúpili do tejto vojny,“ zakončil Jurčevič.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Argentínčania provokujú, ale máme hráča, ktorý vie, čo má robiť, znie z Chorvátska