Chelsea príde o kľúčového hráča, nedokázala ho zaplatiť. Získa ho Real?

Antonio Rüdiger v drese Chelsea FC.
Antonio Rüdiger v drese Chelsea FC. (Autor: TASR/AP)
SITA|25. apr 2022 o 11:40

Bude nám veľmi chýbať, považujem ho za najlepšieho obrancu, povedal Tuchel.

BRATISLAVA. Nemecký futbalista Antonio Rüdiger po aktuálnej sezónu odíde z anglického FC Chelsea z Londýna.

Informáciu o tom, že 29-ročný bek v tíme skončí, potvrdil tréner Chelsea Thomas Tuchel.

Rüdiger prišiel do londýnskeho klubu v roku 2017 z talianskeho AS Rím za 35 miliónov eur a aktuálny kontrakt má len do leta 2022.

Klub sa po sankciách britskej vlády voči majiteľovi Romanovi Abramovičovi nachádza vo veľmi zložitej finančnej situácii, preto sú rokovania o novej zmluve prakticky nemožné, keďže by Chelsea nedokázala Nemca zaplatiť.

"S Antoniom sme sa bavili a informoval ma, že skončí. Snažili sme sa ho udržať, no proti sankciám aktuálne nič nezmôžeme. Je to pre nás nelichotivá situácia. Bude nám veľmi chýbať.

Je to človek, ktorý ľuďom dodáva odvahu a súperi sa ho tak trochu boja. Považujem ho za najlepšieho obrancu a nemám k nemu nič iné ako rešpekt," povedal Tuchel pre Sky Sports.

Médiá z rôznych krajín v posledných dňoch informovali, že španielsky gigant Real Madrid je opäť najbližšie k angažovaniu tohto 29-ročného nemeckého futbalistu.

Renomovaný taliansky novinár Fabrizio Romano v pondelok na sociálnych sieťach informoval, že Rüdiger sa už ústne dohodol o prestupe do metropoly Španielska a obe strany ju zverejnia už čoskoro.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Chelsea príde o kľúčového hráča, nedokázala ho zaplatiť. Získa ho Real?