VIDEO: Vyškolil Modriča a strelil gól. Griezmann prekonal 50-ročný klubový rekord

Antoine Griezmann oslavuje gól.
Antoine Griezmann oslavuje gól. (Autor: TASR/AP)
SITA|11. jan 2024 o 14:10

V drese Atlética Madrid strelil už 174 gólov.

RIJÁD. Antoine Griezmann si pripísal na svoje konto už 174. gól v drese Atlética Madrid a stal sa najlepším kanonierom v histórii klubu. Doterajší rekord držal legendárny Luis Aragonés dlhých 50 rokov.

Francúz sa strelecky presadil vo semifinále španielskeho Superpohára, v ktorom Atlético nestačilo na mestského rivala a Realu Madrid podľahlo 3:5 po predĺžení. V Rijáde vyrovnával 32-ročný Griezmann na 2:2.

Loptu si prebral približne 30 metrov od brány, šikovnou kľučkou vyškolil Luku Modriča s Antoniom Rüdigerom a strelou z hranice šestnástky skóroval.

VIDEO: Zostrih zápasu medzi Realom a Atléticom Madrid

"Je to niečo výnimočné. Napĺňa ma to veľkou hrdosťou,“ cituje Griezmanna web onefootball.com s odvolaním sa na web denníka Marca.

Majster sveta z roku 2018 pôsobí v organizácii "Los Colchoneros" už ôsmu sezónu. Prvú etapu začal v roku 2014, keď do Atlética prišiel z Realu Sociedad.

V roku 2019 zamieril do FC Barcelona a po dvoch rokoch v Katalánsku sa vrátil späť do tímu trénera Diega Simeoneho.

Atlético Madrid v kádri s Griezmannom získalo zatiaľ tri trofeje. V roku 2014 ovládlo španielsky Superpohár a v roku 2018 uspelo v Európskej lige a tiež v európskom Superpohári.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»VIDEO: Vyškolil Modriča a strelil gól. Griezmann prekonal 50-ročný klubový rekord