VIDEO: Dúbravka zostrelil Sona a spôsobil penaltu, Kórejčan mu nedal šancu

Son Heung-min sa teší z gólu do siete Martina Dúbravku.
Son Heung-min sa teší z gólu do siete Martina Dúbravku. (Autor: TASR/AP)
TASR|10. dec 2023 o 17:17 (aktualizované 10. dec 2023 o 20:24)

Fulham druhýkrát v sérii zvíťazil 5:0.

LONDÝN. Futbalisti Manchestru City si po štyroch zápasoch bez výhry pripísali do tabuľky Premier League tri body, keď zdolali Luton Town 2:1.

Anglický majster v zápase 16. kola po polčase prehrával 0:1, no zlepenými gólmi Bernarda Silvu a Jacka Grealisha otočil skóre na svoju stranu.

Nováčik súťaže si v závere vytvoril tlak, do šestnástky hostí poslal niekoľko centrov, ale napokon si tím Pepa Guardiolu udržal tesný náskok.

VIDEO: Manchester City otočil skóre na pôde nováčika súťaže

V zápase sa však musel zaobísť bez kanoniera Erlinga Haalanda. Nór si privodil zranenie nohy v predošlom zápase na pôde Aston Villy.

Zatiaľ nie je známe, ako dlho bude pauzovať, no zranenie zrejme obmedzí jeho herný čas na MS klubov a počas nabitého sviatočného ligového programu.

"Nepoznám dĺžku jeho liečby. Dni, týždne, uvidíme. Musíme sa prispôsobiť," povedal Guardiola tesne pred výkopom zápasu v Lutone.

V dobrých výkonoch pokračuje Everton, ktorý doma zdolal Chelsea 2:0 a pripísal si tretí triumf v sérii a štvrtý z uplynulých piatich zápasov.

V 54. minúte o ňom rozhodol svojím šiestym ligovým gólom Abdoulaye Doucoure, v nadstavenom čase pridal poistku Lewis Dobbin, pre ktorého to bol premiérový zásah v Premier League.

VIDEO: Abdoulaye Doucouré a jeho víťazný gól proti Chelsea

"Toffees" nazbierali v prebiehajúcom ročníku 23 bodov, no pre porušenie finančných pravidiel súťaže prišli o desať a tak im patrí až 17. miesto v tabuľke. Chelsea prehrala druhý zápas po sebe a je dvanásta.

Futbalisti Fulhamu rozhodli o vysokej výhre 5:0 nad West Hamom už v prvom polčase, ktorý vyhrali 3:0. Výsledkom 5:0 v stredu zdolali aj Nottingham Forest.

Slovenský brankár domácich Marek Rodák sedel na lavičke náhradníkov. Fulham sa posunul na 10. miesto tabuľky, na deviaty West Ham stráca tri body.

Kým Rodák opäť nehral, druhýkrát po sebe nastúpil za Newcastle Martin Dúbravka, no opäť nemohol byť s výsledkom spokojný. Jeho tím totiž prehral na pôde Tottenhamu jednoznačným skóre 1:4.

V 26. minúte otvoril skóre Destiny Udogie a o dvanásť minút neskôr zvýšil Richarlison, na oba góly prihral kapitán Son Heung-Min.

Obraz hry sa nezmenil ani po zmene strán a v 60. minúte pridal tretí gól opäť brazílsky útočník Richarlison, pre ktorého to bol tretí ligový zásah v sezóne.

V 84. minúte fauloval Dúbravka v šestnástke rozbehnutého Sona, kórejský kanonier premenil penaltu a pripísal si desiaty ligový gól v ročníku.

VIDEO: Faul Martina Dúbravku na prenikajúceho Sona

V nadstavenom čase zariadil čestný úspech hostí Joelinton.

Domáci prestrieľali súpera 23:9 a 12:3 na bránku, Dúbravka si pripísal osem úspešných zákrokov. Tottenham sa po triumfe posunul na piate miesto tabuľky (30 b) a na vedúci Liverpool stráca sedem bodov.

Premier League - 16. kolo:


Everton - Chelsea 2:0 (0:0)

Góly: 54. Doucoure, 90.+2 Dobbin

Fulham - West Ham 5:0 (3:0)

Góly: 22. Jimenez, 31. Willian, 40. Adarabioyo, 60. Wilson, 89. Vinicius

Luton Town - Manchester City 1:2 (1:0)

Góly: 45.+2 Adebayo - 62. Silva, 65. Grealish

Tottenham - Newcastle United 4:1 (2:0)

Góly: 26. Udogie, 38. a 60. Richarlison, 85. Son (z 11m) - 90.+1 Joelinton

/Martin Dúbravka za hostí celý zápas/

Tabuľka Premier League

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»VIDEO: Dúbravka zostrelil Sona a spôsobil penaltu, Kórejčan mu nedal šancu