Arsenal od začiatku dominoval, aktivitu korunoval štyrmi gólmi

Emile Smith Rowe sa raduje z gólu do siete Leedsu United.
Emile Smith Rowe sa raduje z gólu do siete Leedsu United. (Autor: TASR/AP)
TASR|18. dec 2021 o 20:49

Na bránu vyslal až dvanásť striel.

Premier League - 18. kolo

Leeds United - Arsenal 1:4 (0:3)

Góly: 75. Raphinha (z 11 m) - 16. a 28. Martinelli, 42. Saka, 84. Smith Rowe

LONDÝN. Futbalisti londýnskeho Arsenalu triumfovali v jedinom sobotnom stretnutí 18. kola najvyššej anglickej súťaže na pôde Leedsu United 4:1. Pripísali si tretie víťazstvo za sebou a v tabuľke im patrí štvrtá priečka.

Hosťom vynikajúco vyšiel najmä prvý polčas, v ktorom dvakrát skóroval Gabriel Martinelli a domáceho brankára prekonal aj Bukayo Saka.

Po zmene strán zvýšil Leeds aktivitu. Zásluhou premenenej penalty Rafinhu trošku zdramatizoval zápas, ale výhru Arsenalu spečatil Emile Smith Rowe.

"Kanonieri" boli v zápase jasne lepším tímom. Hovorí o tom aj počet striel na bránku, v tejto štatistike Arsenal zničil svojho súpera pomerom 12:2.

Ďalších päť sobotných duelov muselo vedenie Premier League odložiť pre šírenie koronavírusu v tímoch. Približne len dve hodiny pred výkopom oznámila Aston Villa, že nemá dostatok hráčov na domáci duel proti FC Burnley.

V nedeľu sú na programe tri zápasy: Newcastle United - Manchester City, Wolverhampton Wanderers - FC Chelsea a Tottenham Hotspur - FC Liverpool.

Tabuľka

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Arsenal od začiatku dominoval, aktivitu korunoval štyrmi gólmi