Zmeny vo veľkokluboch. Novinky v tíme hlási Liverpool aj Chelsea

Tréner FC Liverpool Jürgen Klopp (vľavo) a nový športový riaditeľ Jörg Schmadtke.
Tréner FC Liverpool Jürgen Klopp (vľavo) a nový športový riaditeľ Jörg Schmadtke. (Autor: FC Liverpool/ twitter)
TASR|30. máj 2023 o 15:45

Zmeny nastali v pozícii športového aj výkonného riaditeľa.

LONDÝN. Anglický futbalový klub FC Liverpool oficiálne oznámil, že novým športovým riaditeľom klubu sa stal Jörg Schmadtke.

Päťdesiatdeväťročný Nemec prichádza na Anfield Road po viac ako štvorročnom pôsobení v rovnakej funkcii v bundesligovom Wolfsburgu.

"Chcem Jörga privítať s vedomím, že prinesie bohaté vedomosti a skúsenosti do funkcie, v ktorej môžu byť tieto vlastnosti pre neho aj pre nás len prínosom.

Jörg bude spolupracovať s naším oddelením futbalových operácií, ktoré bude naďalej poskytovať podporu Jürgenovi Kloppovi v súlade s neustálou snahou o ďalší rast a rozvoj klubu," uviedol riaditeľ klubu Mike Gordon.

Zmenu v štruktúrach klubu hlási aj londýnska Chelsea.

Klub zo Stamford Bridge oznámil vymenovanie Chrisa Juraseka za výkonného riaditeľa. Jeho predchodca Tom Glick sa po necelom roku klub opustí.

"The Blues" majú za sebou neúspešnú sezónu, v ktorej obsadili nelichotivú 12. priečku, čo bol najhorší výsledok v domácej súťaži od roku 1994.

Jurasek bude dohliadať na obchodné oblasti a spolu so športovými riaditeľmi sa bude zodpovedať predstavenstvu klubu.

"Som veľmi rád, že sa pripájam k milovanému klubu. Som hrdý, že ho budem môcť viesť do ďalšej kapitoly jeho bohatej histórie. Máme obrovské príležitosti na rast na ihrisku i mimo neho," citovala Juraseka agentúra AFP.

Spoluvlastníci klubu Behdad Eghbali a Jose E. Feliciano vo vyhlásení uviedli: "Chrisove schopnosti a odborné znalosti nám pomôžu posunúť klub vpred vo všetkých oblastiach, najmä pri podpore našich dlhodobých plánov s Chelsea."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Zmeny vo veľkokluboch. Novinky v tíme hlási Liverpool aj Chelsea