Mali sme 10 minút na prípravu, hneval sa Guardiola po strate v Premier League

Pep Guardiola.
Pep Guardiola. (Autor: TASR/AP)
SITA|19. sep 2021 o 23:59

Tímy účinkujúce v pohárovej Európe by mali dostať viac času, myslí si tréner Manchester City.

MANCHESTER. Tréner futbalistov anglického klubu Manchester City Pep Guardiola bol po sobotňajšom stretnutí 5. kola Premier League 2021/2022 proti Southamptonu sklamaný z dosiahnutého výsledku.

Tri dni po tom, ako v Lige majstrov jeho zverenci v domácom prostredí zvíťazili nad nemeckým Lipskom 6:3, proti menej zvučnému súperovi z domácej súťaže nedokázali ani skórovať a uhrali remízu 0:0.

Španielsky kouč manchesterského mužstva sa domnieva, že príčinou straty bodov pred vlastnými fanúšikmi bol nedostatok času na prípravu.

"Oni sa mohli pripravovať sedem dní, my sme deň pred zápasom mali 10 minút," vyhlásil 50-ročný Guardiola podľa webu denníka Marca.

Podľa niekdajšieho kormidelníka Bayernu Mníchov a FC Barcelona by anglickí zástupcovia v európskych pohárových súťažiach mali mať adekvátnejší časový priestor na prípravu pred ligovými duelmi, zvlášť po dueloch na kontinentálnej pohárovej scéne.

"V Premier League sa hrá 38 zápasov. Uvítal by som, keby sme mali viac času na zotavenie a načerpanie sviežosti, ktorú sme dnes nemali," poznamenal.

Guardiola odmietol tvrdenie, že Manchester City proti Southamptonu nevyhrali preto, že počas letného prestupového obdobia nepriviedli žiadneho hrotového útočníka.

"Nevyhrali sme, pretože náš postup pri výstavbe útoku a rozohrávke na hráčov vpredu nebol dobrý," skonštatoval tréner, ktorý počas doterajšieho 5-ročného pôsobenia na Etihad Stadium získal s mužstvom dovedna 10 trofejí.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Mali sme 10 minút na prípravu, hneval sa Guardiola po strate v Premier League