Americkí vlastníci Chelsea kupujú ďalší klub, tentokrát vo Francúzsku

Majiteľ Chelsea Todd Boehly.
Majiteľ Chelsea Todd Boehly. (Autor: TASR/AP)
SITA|23. jún 2023 o 13:10

Klub čaká na domáci titul už 44 rokov.

LONDÝN. Klub Racing Štrasburg z najvyššej francúzskej futbalovej súťaže bude mať nových majiteľov. Získa ho skupina BlueCo, ktorá vlastní elitný anglický tím FC Chelsea z Londýna.

Súčasťou konzorcia sú fond Clearlake Capital aj Todd Boehly, spolumajiteľ klubu Los Angeles Dodgers zo zámorskej bejzbalovej MLB.

"Akcionári Racing Club de Strasbourg Alsace sa dohodli s BlueCo, teda s konzorciom, ktoré od mája 2022 vlastní FC Chelsea.

Dohoda znamená novú kapitolu, pričom nové konzorcium sa zaviazalo urýchliť udržateľné investície do rastu klubu, vrátane prvých tímov aj akadémie.

Všetko v nadväznosti na projekt realizovaný Marcom Kellerom, ktorý zostane prezidentom klubu a bude podporovaný jeho súčasným manažérskym tímom," vyhlásil francúzsky klub prostredníctvom tlačovej správy.

Dohodu, ktorej finančné podmienky nezverejnili, ešte musia schváliť národné regulačné úrady. Klub zo Štrasburgu zatiaľ získal jediný národný ligový titul, podarilo sa mu to ešte v roku 1979.

"Táto strategická investícia podporí našu angažovanosť v európskom futbale," uvádza sa vo vyhlásení konzorcia BlueCo.

V sezóne 2023/2024 sa FC Chelsea ani Racing Štrasburg nepredstavia v pohárovej Európe. "The Blues" totiž v tabuľke Premier League obsadili až 12. priečku a Racing Štrasburg skončil v Ligue 1 na 15. pozícii.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Americkí vlastníci Chelsea kupujú ďalší klub, tentokrát vo Francúzsku