Stávkarsky škandál? Verdikty rozhodcu boli nepochopiteľné, hráči chceli odísť

Hráči chceli opustiť ihrisko.
Hráči chceli opustiť ihrisko. (Autor: youtube - CASHPOINT SCR Altach)
Ivan Mriška|24. jan 2024 o 12:33

SCR Altach upozornil vedenie rakúskej Bundesligy.

BRATISLAVA. Rozhodca si vymýšľal penalty. Keď ju hráč nepremenil, dal ju zopakovať. Bolo mu jedno, kto dá gól. Potreboval, aby ich padlo čo najviac.

O zdanlivo bežnom prípravnom zápase v tureckom Beleku hovorí široká futbalová verejnosť. Stretnutie medzi českým Slováckom a rakúskym Rapidom Viedeň bolo vraj obeťou stávkarského podvodu.

Len pár dní po škandalóznom zápase prichádzajú z Turecka podobné správy. Tento raz mali rozhodcovia ovplyvniť súboj medzi rakúskym Altachom a maďarským klubom Nyíregyháza Spartacus.

„Zápas skončil 1:1, oba góly padli z pokutových kopov po zvláštnych rozhodnutiach rozhodcov,“ uvádza rakúsky portál vorarlberg.orf.at.

VIDEO: Zostrih zo zápasu Altach - Nyíregyháza

Altach sa ujal vedenia v 69. minúte, keď sa presadil Ousmane Diawara. O necelé dve minúty nasledovala ďalšia jedenástka, tento raz na opačnej strane.

Brankár Altachu penaltu zlikvidoval, no rozhodca ju dal opakovať. Na protest zostal Tobias Schützenauer stáť a Kristóf Herjeczki vyrovnal na 1:1.

„Arbiter urobil v druhom polčase rozhodnutia, ktoré boli pre nás ako bývalých futbalistov alebo ako futbalových konzumentov nepochopiteľné.

Hráči oboch tímy chceli opustiť ihrisko. Nakoniec však zostali, tréneri chceli 90 minút využiť na prípravu,“ uviedol športový riaditeľ Altachu Roland Kirchler.

Pri rozporuplných verdiktoch sa obaja tréneri smiali.

Podozrenie na manipuláciu zápasu však Altach okamžite oznámil vedeniu rakúskej Bundesligy a ďalším zodpovedným orgánom.

„To, čo zapískal bolo veľmi nápadné,“ dodal Kirchler.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Stávkarsky škandál? Verdikty rozhodcu boli nepochopiteľné, hráči chceli odísť