FIFA bojuje za pivo. MS v Katare by nemali byť úplne bez alkoholu

MS 2022 v Katare.
MS 2022 v Katare. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR, SITA|9. júl 2022 o 15:35

Na tribúne budú fanúšikovia piť iba nealkoholické pivo.

DAUHA. Na futbalových štadiónoch v Katare sa v priebehu majstrovstiev sveta bude predávať aj pivo. Priamo na svoje sedadlo si však fanúšikovia budú môcť so sebou priniesť iba nealkoholické.

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) v piatok zverejnila, že o "pivnej" politike s organizátormi turnaja ešte rokuje. Blíži sa však k uzavretiu kompromisu.

Turnaj v Katare bude prvým šampionátom v moslimskej krajine, v ktorých je predaj alkoholu výrazne obmedzený a pre väčšinu miestnych obyvateľov tabu.

"Stále nie je definitívne známe, ako to všetko bude vyzerať," informovala FIFA.

Katarčania pôvodne nesúhlasili s akýmkoľvek predajom alkoholu v dejiskách duelov. FIFA však má záujem dodržať zmluvu so spoločnosťou Budweiser, ktorá má už od roku 1986 exkluzívne práva predávať pivo v dejiskách duelov MS.

Organizátori MS pred približne dekádou sľúbili, že "prídu s plánom, ktorý uvíta každý". Skutočnosť, že Katar bude hostiť MS 2022, je známa od decembra 2010.

Katarčania v roku 2019 na majstrovstvách sveta klubov pripravili špeciálny priestor ďaleko od centra Dauhy, v golfovom areáli bolo možné piť pivo s obsahom alkoholu a stále v prepočte necelých 6 eur.

Spojnicou tohto areálu a centra mesta boli len autobusy, cesta do danej lokality im trvala približne hodinu a ich súčasťou neboli toalety.

Očakáva sa, že do Kataru počas MS 2022 príde približne 1,2 milióna návštevníkov napojených na futbalový šampionát.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»FIFA bojuje za pivo. MS v Katare by nemali byť úplne bez alkoholu